Αρχική Νέα Τοπικά Ικανοποιητικές κρίθηκαν οι εξηγήσεις του Μητροπολίτη Χίου στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο

Ικανοποιητικές κρίθηκαν οι εξηγήσεις του Μητροπολίτη Χίου στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο

14


Ικανοποιητικές έκρινε τις ενέργειες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Χίου η Διαρκής Ιερά Σύνοδος που κατά τη σημερινή της σύγκλιση (148η Συνοδική Περιόδου υπό την προεδρία του Αρχιεπίσκοπου κ. Χριστόδουλου) εξέτασε και το θέμα του κ. Διονυσίου.
Όπως σημειώνεται στο δελτίο τύπου της Ιεράς Συνόδου, η Σύνοδος εδέχθη τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Χίου κ. Διονύσιο, ο οποίος και έδωσε εξηγήσεις αναφορικά με τα όσα, κατ’ αρχάς από τηλεοπτικό κανάλι και εν συνεχεία αό τις εφημερίδες, γράφτηκαν για υπέρογκους λογαριασμούς τοθ σε τράπεζα της Αμερικής.
Ο Σεβασμιότατος δήλωσε στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο ότι δεν έχει κανένα τραπεζικό λογαριασμό στο εξωτερικό και μόνον ένα στην Ελλάδα, το ποσό του οποίου έχει αποφασίσει να διαθέσει στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της Χίου.
Επίσης ενημέρωσε την Διαρκή Ιερά Σύνοδο ότι με έγγραφό του στον Αρειο Πάγο εξουσιοδοτεί τον Εισαγγελέα κ. Δημήτριο Λινό να διατάξει να ανοιχθούν όλοι “οι δήθεν λογαριασμοί” του στο εξωτερικό και εσωτερικό και ότι ήδη, με την από 1.3.2005/1039 μήνυσή του ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, έχει εγκαλέσει το φερόμενο ως υπογράφοντα το σχετικό e-mail Στέλιο Καρρά, όπως επίσης και κάθε άλλο υπεύθυνο. Από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ωσαύτως, ζητεί την παρέμβασή του προκειμένου να ζητήσει βεβαίωση από την Chase Bank Manhattan ότι δεν υπάρχει κανένας λογαριασμός στο όνομά του”.