Αρχική Νέα Τοπικά Βοήθεια στο Δήμο για τη “Βοήθεια στο Σπίτι” ζητάει ο Μεννής

Βοήθεια στο Δήμο για τη “Βοήθεια στο Σπίτι” ζητάει ο Μεννής

5

Το πετυχημένο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” βρίσκεται στο κλείσιμό του αφού έληξε η χρηματοδότηση προς τους Δήμους. Ο Δήμαρχος Χίου Μάρκος Μεννής έστειλε την παρακάτω επιστολή στο υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών με την οποία προσπαθεί να ρίξει στο… φιλότιμο τον υπουργό για συνέχιση των πιστώσεων:

” Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Ο Δήμος Χίου, στη βάση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των Υπουργείων ΠΕΣΔΔΑ, ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΚΕΔΚΕ, ΚΑΠΗ Δ. ΧΙΟΥ, ΔΑΕΧ ΧΙΟΥ, ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ, υλοποιεί ήδη από το 1998 το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”.
Ο Δήμος μας, νησιωτικός και παραμεθόριος (με ότι θετικό ή αρνητικό μπορεί αυτό να σημαίνει), αντιμετωπίζει μεταξύ άλλων και σημαντικά κοινωνικά προβλήματα, όμως με τη δέουσα ευαισθησία και προσήλωση, μέσα από το πρόγραμμα αυτό έχει κατορθώσει να αντιμετωπίσει εν μέρει τα προβλήματα των γερόντων, που έχουν να κάνουν με την απομόνωση τους από την κοινότητα, την επίλυση πρακτικών προβλημάτων και την ψυχική τους στήριξη.
Δυστυχώς όμως και ενώ βρισκόμαστε προ των πυλών λήξης της χρηματοδότησης (την 12η Μαρτίου 2005), δεν έχουμε ενημέρωση για τη συνέχισή της…
…Επειδή είμαστε βέβαιοι ότι αναγνωρίζετε το σημαντικό έργο των προγραμμάτων αυτών, και επειδή πολύ καλά γνωρίζετε ότι οι Δήμοι δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια κάλυψης των εξόδων λειτουργίας τους, παρακαλούμε να πράξετε τα δέοντα ώστε να μη σταματήσει η λειτουργία τους που αποτελεί σημαντική και πολλές φορές μοναδική βοήθεια στο ευάλωτο και ευαίσθητο τμήμα του πληθυσμού όπως είναι αυτό των ηλικιωμένων.
Με ευχαριστίες και βεβαιότητα ότι θα εισακουστεί το αίτημά μας”.