Αρχική Νέα Τοπικά Κάλεσμα της Παγχιακής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη

Κάλεσμα της Παγχιακής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη

8

Κάλεσμα όλων των φορέων και ατόμων που συμμετέχουν στην αντιπολεμική επιτροπή του νησιού απευθύνει η Παγχιακή Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΠΕΔΥΕ) για σύσκεψη το Σάββατο 5 Μαρτίου στις 11.30 π.μ. στα γραφεία του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου.
Ενδιαφέρον έχει η ανάλυση της σημερινής κατάστασης έτσι όπως παρουσιάζεται από την ΠΕΔΥΕ στο παρακάτω δελτίο τύπου?
“Στο πολιτικό πεδίο το ισχυρότερο τμήμα του διεθνούς ιμπεριαλισμού, με πρωτεργάτη τις ΗΠΑ και με πρόσχημα το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον, κατοχύρωσε το δόγμα της “παγκόσμιας απειλής της τρομοκρατίας” και του “προληπτικού χτυπήματος”. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους αποκτούν το δικαίωμα να επεμβαίνουν, να εκβιάζουν, να τρομοκρατούν και να απειλούν χώρες και κυβερνήσεις, που ακόμα και αν είναι φιλικές προς αυτές, θεωρούν ότι δεν συμμορφώνονται πλήρως με τις επιθυμίες τους.
Η γενική πρόβα έγινε στην ιμπεριαλιστική επίθεση στη Γιουγκοσλαβία, όπου και εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά όσα σχέδια υπήρχαν μέχρι τότε μόνο στα χαρτιά. Επέμβαση με πρόσχημα τα “Ανθρώπινα δικαιώματα” παρακάμπτοντας τον ΟΗΕ, ενάντια ενός ¨δικτάτορα” (πρώην φίλου τους ο οποίος στη συνέχεια διαφοροποιήθηκε), μεθόδευση “λαϊκής εξέγερσης” για τη σύλληψη του όταν διαπιστώθηκε πως με τους βομβαρδισμούς του λαό που δεν υπάρχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Τα νέα ιμπεριαλιστικά δόγματα που εφαρμόστηκαν την τελευταία τετραετία στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, εμφανίζονται και στις επιθετικές πολιτικές και υπονομευτικές ενέργειες και προβοκάτσιες κατά της Κούβας, της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, της Συρίας, της Βενεζουέλας κλπ..
Η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στην Πράγα (Νοέμβρης 2002) αποτελεί κορυφαία εξέλιξη, με βάση την οποία το ΝΑΤΟ “μετασχηματίζεται” και προσαρμόζει την επιθετικότητά του. συγκροτεί ανάλογα πιο ευέλικτες δυνάμεις, μετακινείται προς Ανατολάς. Ανακηρύσσεται σε “αντιτρομοκρατικό οργανισμό”, επίσημα αναγορεύει ως εχθρό του τα εσωτερικά μαζικά κινήματα των χωρών.
Στην προσπάθεια συμβιβασμού των αντιθέσεων ΗΠΑ- ΕΕ εντάσσεται και η πρόσφατη επίσκεψη Μπους στην Ευρώπη, στη συνάντηση με τους αρχηγούς των κρατών της Ε.Ε. αποφασίστηκε:
* Κοινό μέτωπο πολέμου κατά των λαών.
* Στη βάση συσπείρωσης και συνένωσης δυνάμεων, προκειμένου να ενισχύσουν τη θέση τους στο διαρκή πόλεμο κατά των λαών που περνούν ΗΠΑ και ΕΕ, αφήνουν στην άκρη, προσωρινά, τις διαφορές και τη διαμάχη για τη μοιρασιά τω αγορών και τη λεία των ιμπεριαλιστικών πολέμων.
* Στο πλαίσιο της ενωμένης δράσης ΗΠΑ- ΕΕ, το ΝΑΤΟ αναγορεύεται στο όργανο όπου θα γίνονται οι μεταξύ τους διαβουλεύσεις και θα διασφαλίζεται η “νομιμότητα” ων επεμβάσεων τους, δίνοντας ταυτόχρονα τη χαριστική βολή στον ΟΗΕ.
* Οι ηγέτες των “26” κρατών- μελών του ΝΑΤΟ διακηρύσσουν εκ νέου ότι θα επεμβαίνει σε οποιαδήποτε σημείο του πλανήτη.
* Και οι “26” κυβερνήτες του ΝΑΤΟ θα συμμετέχουν στην εκπαίδευση των Ιρακινών ταγματασφαλιτών.
Στόχος των ΗΠΑ για τα Βαλκάνια, όπως το περιέγραψε ο Μπους, είναι το 2005 να’ ναι χρονιά- σταθμός για το Κοσσυφοπέδιο και τη Σερβία- μαυροβούνιο, με τη συμφωνία για ένα ανεξάρτητο Κόσοβο, όπως επιθυμούν οι ΗΠΑ- οριστική μεταβολή συνόρων στην περιοχή- γιατί, όπως είπε “οι απόψεις μας δεν διαφέρουν όσο φαινόταν περίπου δυο χρόνια πριν”.
Και καταλήγει η ανακοίνωση στην πρόσκληση για τη συνάντηση του Σαββάτου, αφού όπως αναφέρεται “πιστεύοντας ότι οι εργαζόμενοι και ο λαός της μνήμης έχουν νωπή μνήμη και συνείδηση των ενεργειών τους ενάντια στα φιλοπόλεμα σχέδια των ισχυρών του πλανήτη”.