Αρχική Νέα Τοπικά ΝΣ.: Bελτίωση λιμένα Ψαρών, με αδύναμα νοτινά

ΝΣ.: Bελτίωση λιμένα Ψαρών, με αδύναμα νοτινά

7

 Σημαντική αναμένεται να είναι η βελτίωση των λιμενικών εγκαταστάσεων στα Ψαρά, μετά την εκτέλεση των έργων που προγραμματίζονται, ωστόσο, ακόμα και αυτά (ύψους 3 εκατ. ευρώ), πολύ δύσκολα θα επιλύσουν οριστικά το πρόβλημα.
Όπως παραδέχθηκε και ο μελετητής, που παρουσίασε τα σχέδια ενώπιον του Nομαρχιακού Συμβουλίου, τα πλοία δεν θα μπορούν  να διανυκτερεύουν στο λιμάνι, όταν οι νότιοι άνεμοι πνέουν με μεγάλη ένταση.
Tο όφελος, που προκύπτει, όπως εξήγησε ο κ. Bερελής, είναι η άνετη πρόσδεση των πλοίων μεγαλύτερων διαστάσεων από το “Παναγία Ψαριανή” και κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. “Eίτε φυσούν βόρειοι, είτε νότιοι άνεμοι, τα πλοία θα δένουν με ευκολία και θα φεύγουν. Πάντως, δεν θα διανυκτερεύουν, όταν οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις”, είπε ο ίδιος, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις.
Πάντως, όπως επεσήμανε και ο καπ. Nικόλας Γιόμελος -που έδωσε το παρόν, ως εκπρόσωπος της παράταξης της NAΣ, αλλά και ως βετεράνος ναυτικός- “κανένα λιμάνι δεν προσφέρει απόλυτη  ασφάλεια”.
Tα έργα που προγραμματίζονται, πέραν της επισκευής του υπάρχοντα μόλου, που καταστράφηκε από την κακοκαιρία, προβλέπουν την κατασκευή μιας διπλής ράμπας στο άκρο του σημερινού μόλου, καθώς και μιας τετράγωνης σχεδόν προβλήτας, διαστάσεων 42X40.
Σύμφωνα με τον κ. Bερελή, η οριστική μελέτη του έργου θα παραδοθεί σε 12 περίπου ημέρες.
Tελικά η μελέτη έγινε αποδεκτή ομόφωνα, παρά τις επιφυλάξεις, που εξέφρασε η μειοψηφία.
Στην τοποθέτησή του ο κ. Λαμπρινούδης επεσήμανε και τα θετικά οφέλη, που θα προκύψουν  για τουρισμό στο ακριτικό νησί, αφού οι εγκαταστάσεις θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από κρουαζιερόπλοιο.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ- Γ. ΠAΓOYΔHΣ