Αρχική Νέα Τοπικά Ζητείται παρέμβαση βουλευτών για τους συμβασιούχους της ΕΡΤ

Ζητείται παρέμβαση βουλευτών για τους συμβασιούχους της ΕΡΤ

7Επιστολή και στους 300 βουλευτές εστάλη σήμερα απο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν. με σκοπό την παρέμβασή τους για την αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος των ανταποκριτών της Ε.Ρ.Τ. και των συνεργατών των περιφερειακών σταθμών της Ε.Ρ.Α.
“Πρόκειται για μια απο τις μεγαλύτερες αδικίες σε βάρος του δημοσιογραφικού κόσμου της περιφέρειας” επισημαίνεται στην επιστολή το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως εξής:
” Η Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν. καταγγέλλει την πρωτοφανή αδικία που συντελέστηκε σε βάρος εκατοντάδων συνεργατών της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφωνίας από την περιφερειακή Ελλάδα, οι οποίοι, με συνοπτικές διαδικασίες και με τρόπο που ευθέως προσβάλλει την αρχής της ίσης μεταχείρισης των πολιτών και των εργαζομένων, χαρακτηρίστηκαν ως μη έχοντες τις προϋποθέσεις μονιμοποίησης στην Ε.Ρ.Τ. και στην Ε.Ρ.Α.
Στο όνομα της υπηρέτησης μικροσυμφερόντων και της διατήρησης του σημερινού υπερσυγκεντρωτικού χαρακτήρα της Ε.Ρ.Τ. και της Ε.Ρ.Α. “καρατομήθηκε” το σύνολο των ανταποκριτών της δημόσιας τηλεόρασης και των συνεργατών στους περιφερειακούς σταθμούς της Ε.Ρ.Α.
Αυτό είναι το ευχαριστώ προς δημοσιογράφους που οι περισσότεροι, επί δεκαετίες, υπό συνθήκες αντίξοες, υποαμοιβόμενοι και σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας μοχθούν καθημερινά για το αγαθό της ενημέρωσης, πασχίζουν για την ειδησεογραφική πληρότητα της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης και μάχονται για να ακούγεται δυνατή η φωνή της εκτός Αθηνών Ελλάδος.
Αλήθεια, ποιο άλλο τεκμήριο χρειάζεται για να αποδειχθεί ότι οι συνάδελφοι αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, από τον χρόνο υπηρεσίας τους ο οποίος, σε κάποιες περιπτώσεις πηγαίνει 25 χρόνια πίσω! Το καταφέραμε και αυτό στην Ελλάδα της Ο.Ν.Ε. και των Ολυμπιακών Αγώνων: Συμβασιούχος επί 25ετία ο οποίος κρίνεται ότι δεν καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Υπό αυτό το πρίσμα ήταν μάλλον επόμενο εκατοντάδες άλλοι συνάδελφοι, με πέντε, δέκα, δεκαπέντε χρόνια υπηρεσίας να θεωρηθούν περίπου…χθεσινοί και περιστασιακά εργαζόμενοι και κατά συνέπεια οι αιτήσεις τους να απορριφθούν.
Ζούμε ένα θέατρο του παραλόγου. Ως αποτέλεσμα μιας διάτρητης διαδικασίας η οποία είμαστε απολύτως σίγουροι ότι θα καταπέσει στα δικαστήρια καθώς η Ένωσή μας ετοιμάζει ήδη ομαδικές προσφυγές, ώστε να αποκατασταθεί μια από τις μεγαλύτερες αδικίες που συντελέστηκε ποτέ σε βάρος του δημοσιογραφικού κόσμου της περιφέρειας.
Η αρνητική εισήγηση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων θεωρούμε ότι υπάρχουν ακόμα περιθώρια να ανατραπεί.
Και στην κατεύθυνση αυτή, πέρα από πολιτικούς διαχωρισμούς και κομματικές τοποθετήσεις, ζητάμε και την δική σας παρέμβαση και υποστήριξη, με όποιο τρόπο κρίνετε εσείς, στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών σας καθηκόντων, προσφορότερο”.