Αρχική Νέα Τοπικά Ευχαριστώ για τη συμπαράσταση και την εμπιστοσύνη από το Μητροπολίτη Χίου

Ευχαριστώ για τη συμπαράσταση και την εμπιστοσύνη από το Μητροπολίτη Χίου

11Μετά την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών & Οινουσσών κ. Διονύσιος έδωσε στη δημοσιότητα το παρακάτω μήνυμα:


Με ολίγες γραμμές, αλλά με πάρα πολύ αγάπη, θα ήθελα να ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ τον αγαπητό μου Ιερό Κλήρο και τον αγαπητό μου, επίσης, πιστό λαό της Θεοσώστου Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, την οποία, με τη βοήθεια του Θεού, ποιμαίνω επί 26 περίπου χρόνια, τις Αρχές της Νήσου και της πόλεως, την ΤΕΔΚ, τους Συλλόγους, το Επιμελητήριον, την Ενωσιν Μαστιχοπαραγωγών, τους Οργανισμούς, τα Σωματεία, την ΑΕΝ Μηχανικών Χίου, τη Δευτεροβάθμια και Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, τα Σχολεία, τους Εκπαιδευτικούς, τους Μαθητές, την ΓΕΧ Α. Χίου, την ΕΝΑΤ, το Τοπικό Τμήμα ΕΕΣ, τους Προσκόπους, τους Ομογενείς, και πάντα Χιώτη όπου γης, τα Μέσα τα τηλεοπτικά του Νησιού μας, τους δημοσιογράφους αλλά και τον Τύπο όλον, για τη θερμή συμπαράστασή του, κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας αυτής δοκιμασίας μου από τη συκοφαντία, μέσω ενός εντύπου, το οποίον ούτε κωδικόν έχει ούτε αποστολέα υπαρκτόν, ούτε τόπον αποστολής, αλλά, με ολίγες ασυνάρτητες γραμμές ηθέλησαν να σπιλώσουν την Αρχιερατική μου διακονία.
Εσείς με γνωρίζετε 26 χρόνια και με γνωρίζετε πολύ καλά, όπως κι εγώ σας ξέρω πολύ καλά. Όσοι δεν με γνωρίζουν γράφουν ό,τι θέλουν. Ο,τι θέλουν ας γράφουν.
Από τα πρώτα βήματα της διαποιμάνσεώς μου αγάπησα ειλικρινά όλον τον λαόν μου και τον ιερό Κλήρο επίσης, στον οποίο τρέφω ιδιαίτερη αγάπη. Δεν γνωρίζω τι θα πει κακότης εμού προς κανένα. Έμαθα συνεχώς να αγαπώ με έργα αγάπης, πραγματώνοντας έτσι το λόγο του Αποστόλου Παύλου: “αγάπη δι’ έργων ενεργουμένη”. Κι αν υπάρχει έστω και ένας, ο οποίος αποτέλεσε κακήν εξαίρεση, και εκείνον αυτή τη στιγμή τον συγχωρών και τον  αγαπώ διπλάσια.
Τώρα, που σε λίγο, μπαίνομε στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή σας καλώ όλους σε περισυλλογή, σε βυθομέτρηση του εαυτού μας, για να μπορέσωμε να φθάσουμε επάξια στη μεγάλη Εορτή της Αναστάσεως του Κυρίου μας.
Και εμείς θα κάνωμε το πρόγραμμα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, όπως πάντοτε, και έτσι, με τη συχνή επικοινωνία μας πάλι, θα συνεχίσωμε το φιλανθρωπικό μας έργο και το κοινωνικό μας έργο, γιατί νομίζω, ότι αποτελεί την σπονδυλική στήλη μιας καλής και θεαρέστου διαποιμάνσεως.


Με ευχές και πολλή αγάπη
Ο Μητροπολίτης
Ο ΧΙΟΥ, ΨΑΡΩΝ & ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ