Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ερώτηση Ελπίδας Τσουρή για τη βίζα σε τούρκους υπηκόους

Ερώτηση Ελπίδας Τσουρή για τη βίζα σε τούρκους υπηκόους

14Την απίστευτη και απαράδεκτη γραφειοκρατία που αντιμετωπίζουν για την έκδοση βίζας οι Τούρκοι πολίτες, που επιθυμούν να επισκεφτούν τη χώρα μας και κυρίως, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, έφερε στη Βουλή με ερωτήση προς τους υπουργούς Εξωτερικών, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μεταφορών και Επικοινωνιών, η βουλευτής Χίου Ελπίδα Τσουρή.
Όπως τονίζεται στο σχετικό δελτίο τύπου ύστερα από πρόσφατα δημοσιεύματα στον αθηναϊκό και τοπικό Τύπο η κα Τσουρή, μεταξύ άλλων, επισημαίνει:
 “Καθημερινά, επισκέπτεται τη γειτονική Τουρκία μεγάλος αριθμός Ελλήνων, οι οποίοι πραγματοποιούν τις καθημερινές αγορές τους σε τρόφιμα και ενδύματα στις τούρκικες αγορές. Αντιθέτως, ο αντίστοιχος αριθμός των Τούρκων είναι πολύ περιορισμένος, εξαιτίας και της γραφειοκρατίας για την έκδοση βίζας”.
Με την ερώτηση που υπέβαλε στους αρμόδιους Υπουργούς, η Ελπίδα Τσουρή, ζητά να μάθει, εάν η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε κάποια ειδική ρύθμιση για την απλοποίηση της διαδικασίας έκδοσης βίζας, τουλάχιστον, για τους Τούρκους υπηκόους, που επισκέπτονται την Ελλάδα στο πλαίσιο μονοήμερου ταξιδιού.