Αρχική Νέα Τοπικά Ενημέρωση ΕΣΗΕΠΗΝ για τη συνάντηση των ΔΣ όλων των Ενώσεων Συντακτών

Ενημέρωση ΕΣΗΕΠΗΝ για τη συνάντηση των ΔΣ όλων των Ενώσεων Συντακτών

10


Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων συμμετείχε την Τετάρτη 2 Μαρτίου στην συνάντηση των Διοικητικών Συμβουλίων όλων των Ενώσεων Συντακτών που συγκάλεσε στην Αθήνα η απερχόμενη διοίκηση της Π.Ο.Ε.ΣΥ., με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την μονιμοποίηση των επί συμβάσει Εργαζομένων δημοσιογράφων στην Ε.Ρ.Τ., στην Ε.Ρ.Α. και στο Α.Π.Ε..
Η συνάντηση συνεκλήθη ύστερα από αίτημα που είχε υποβληθεί στην Ομοσπονδία τόσο από την Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν. όσο και από την Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου και την Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας -Εύβοιας και προήδρευσαν σε αυτή ο απερχόμενος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτρης Γκλαβάς και ο απερχόμενος Γενικός Γραμματέας Γιώργος Σαββίδης.
Ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν. Απόστολος Βουλδής, αναλύοντας τις θέσεις της Ένωσης και με δεδομένη την αρνητική εισήγηση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου της Ε.Ρ.Τ. και της Ε.Ρ.Α. για την έγκριση των αιτήσεων μονιμοποίησης των ανταποκριτών της δημόσιας τηλεόρασης και των συνεργατών της δημόσιας ραδιοφωνίας στους περιφερειακούς σταθμούς, πρότεινε πλαίσιο αγωνιστικών κινητοποιήσεων το οποίο ομοφώνως έγινε αποδεκτό, τόσο από τα προεδρεία των Ενώσεων Συντακτών όσο και από την διοίκηση της Π.Ο.Ε.ΣΥ.
Ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν. πρότεινε:
– Παράσταση διαμαρτυρίας στον Υπουργό Επικρατείας.
– Κήρυξη 48ωρης γενικής απεργίας στην Ε.Ρ.Τ. και Ε.Ρ.Α.
– Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συμβασιούχων.
Μεσούσης της συνάντησης υπήρξε επικοινωνία του Προέδρου της Ε.Σ.Η.Ε.Α. με τον Υπουργό Επικρατείας και ορίστηκε συνάντηση του Υπουργού και του Προέδρου της Ε.Ρ.Τ. Χρήστου Παναγόπουλου με τους Προέδρους και Γενικούς Γραμματείας των Ενώσεων Συντακτών για την Παρασκευή 4 Μαρτίου, στις 10 το πρωί, στην Αθήνα, προκειμένου να τεθεί εκ νέου το ζήτημα των συμβασιούχων σε Ε.Ρ.Τ., Ε.Ρ.Α. και Α.Π.Ε. και να αποσαφηνιστούν οι προθέσεις της κυβέρνησης.
Μετά την επικοινωνία με τον Υπουργό Επικρατείας, στην συνάντηση των Ενώσεων Συντακτών που βρισκόταν σε εξέλιξη, προσήλθε ο Πρόεδρος της Ε.Ρ.Τ. Χρήστος Παναγόπουλος. Ο Πρόεδρος της Ε.Ρ.Τ. αναγνώρισε ότι έχουν αδικηθεί συνεργάτες της Ε.Ρ.Τ. και της Ε.Ρ.Α. στην περιφέρεια και δεσμεύτηκε αν αναλάβει πρωτοβουλία να επανεξεταστεί το θέμα.
Η Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν., έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο και στο Δ.Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Α με την οποία ζητεί να κινηθούν οι διαδικασίες για την κήρυξη 48ωρης γενικής απεργίας την προσεχή εβδομάδα στην Ε.Ρ.Τ., ανεξαρτήτως της έκβασης που θα έχει η συνάντηση με τον Υπουργό Επικρατείας και τον Πρόεδρο της Ε.Ρ.Τ.
Η Ε.Σ.Η.Ε.Α., ως η Ένωση της περιοχής όπου εδρεύει η Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. και υπογράφει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για το προσωπικό, είναι εκείνη που έχει το νόμιμο δικαίωμα κήρυξης γενικής απεργίας. Στην απόφαση αυτή θα ακολουθήσουν φυσικά τα Διοικητικά Συμβούλια όλων των Ενώσεων Συντακτών.
Στην συνάντηση της Τετάρτης, εκ μέρους της Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν. συμμετείχαν, πέραν του Προέδρου, ο Αντιπρόεδρος Σώτος Παιδάκης, ο Γενικός Γραμματέας Ζώης Μαρίνος, ο Ταμίας Γιώργος Κυρούσης, η Έφορος του απερχόμενου Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ. Νέλλη Κατσαμά και το μέλος του νέου Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος.