Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Επιτροπή Αγώνα προτείνει το ΚΚΕ στους Ψαριανούς

Επιτροπή Αγώνα προτείνει το ΚΚΕ στους Ψαριανούς

10Με αφορμή τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στα Ψαρά με την κακοκαιρία και με το ότι ένας ναυτικός έχασε τη ζωή του, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΚΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:


Θορυβημένοι και πανικόβλητοι οι εκπρόσωποι του δικομματισμού στη Βουλή και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και μετά το δικαιολογημένο θόρυβο που ξεσηκώθηκε από τον άδικο χαμό του Ψαριανού ναυτεργάτη, στο κατεστραμμένο λιμάνι των Ψαρών όχι μόνο εμφανίζονται λαλίστατοι, αλλά εφαρμόζουν και τη λαϊκή παροιμία “φωνάζει ο κλέφτης… για να φοβηθεί ο νοικοκύρης”.
Χωρίς αιδώ και αρκετή αμετροέπεια και ιδιοτέλεια επιδίδονται σ’ ένα δικομματικό καυγά επιρρίπτοντας τις ευθύνες ο ένας στον άλλο, αποποιούμενοι των ευθυνών για την εγκατάλειψη, το μαρασμό και την έλλειψη ουσιαστικών λιμενικών εγκαταστάσεων.
Περί άλλων τυρβάζουν όταν γνωρίζουν ότι έχουν εγκληματικές πολιτικές ευθύνες, διότι τόσο οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, όσο και της ΝΔ, χρόνια τώρα δίνουν ανέξοδες υποσχέσεις, υφαρπάζοντας την ψήφο των Ψαριανών και στη συνέχεια τους εγκαταλείπουν στο έλεος της απομόνωσης.
Η ανάπτυξη του νησιού, η ανέχεια, η ανεργία, η παιδεία, η υγεία, η οικονομία, το δημογραφικό πρόβλημα, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός και τόσα άλλα σχετίζονται πρωτίστως με το επίπεδο ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών του, με τη Χίο, τα άλλα νησιά και τον Πειραιά.
Και αυτή την πασίδηλη αλήθεια και πραγματικότητα δεν μπορούν ούτε οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ ούτε τη ΝΔ να κρύψουν.
Γιατί ούτε λιμάνι εξασφάλισαν στα Ψαρά, ούτε στοιχειώδεις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες που να καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων του νησιού.
* Το ΚΚΕ μια λύση προτείνει ΑΓΩΝΑΣ. Αρκετά χόρτασαν οι Ψαριανοί ψεύτικες δικομματικές προεκλογικές υποσχέσεις.
* Να συγκροτήσουν επιτροπή αγώνα αποτελούμενη από το Δήμο, συλλόγους του νησιού και του Πειραιά και άλλους επαγγελματικούς και μη φορείς.
* Να πραγματοποιήσουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις τόσο στα Ψαρά, όσο και στη Χίο και τον Πειραιά (υπ. Εμπορικής Ναυτιλίας).
* Να πλαισιώσουν με εκπροσώπους τους την παναιγαική συντονιστική επιτροπή αγώνα για τη βελτίωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.
* Να καταδικαστεί η αντιλαϊκή και φιλοεφοπλιστική πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
* Άμεσα να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής νέου απάνεμου λιμανιού και όχι η πρόχειρη επισκευή της κατεστραμμένης προβλήτας.
Το ΚΚΕ μέσα και έξω από τη βουλή θα συμπαρασταθεί στα δίκαια αιτήματα των Ψαριανών στην κατεύθυνση της Αγωνιστικής Κινητοποίησης και δράσης των κατοίκων που είναι κι η μόνη εγγύηση για τη λύση του προβλήματος. Μέχρι να δικαιωθεί ο αίμα του αδικοχαμένου ναυτεργάτη στο βωμό της δικομματικής δημαγωγίας και κοροϊδίας.