Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Συνάντηση της ευρωβουλευτού της Ν.Δ., κ. Παναγιωτοπούλου – Κασσιώτου με τη...

Συνάντηση της ευρωβουλευτού της Ν.Δ., κ. Παναγιωτοπούλου – Κασσιώτου με τη Συνομοσπονδία Χιακών Συλλόγων στη Νέα Υόρκη

40


 Συνεχίζεται στη Νέα Υόρκη η 49η Σύνοδος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών με θέμα Πεκίνο +10, που αφορά στη Δράση για την Ισότητα των Φύλων, με βάση τη σχετική  απόφαση που ελήφθη στην κινεζική πρωτεύουσα το  1995 και την απόφαση για το Millenium. Η ευρωβουλευτής της Ν.Δ., κ. Μαρία Παναγιωτοπούλου – Κασσιώτου, λαμβάνει μέρος, μαζί με την ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου, στις συναντήσεις και τις συζητήσεις για τη διαμόρφωση  του  τελικού ψηφίσματος.

Η  κ. Παναγιωτοπούλου – Κασσιώτου μεταξύ των άλλων κατά την παραμονή της στη Νέα Υόρκη παρακολούθησε, προσκεκλημένη του Προέδρου της Συνομοσπονδίας Χιακών Συλλόγων στην Αστόρια κ. Αλ.Ντούλα, τη συνεδρίαση της ολομέλειας και άκουσε τις απόψεις των συμπατριωτών μας που διαβιούν ως  δεύτερη και τρίτη γενιά στη Νέα Υόρκη και συνεχίζουν να νιώθουν στενά συνδεδεμένοι με την Ελλάδα και τη Χίο.
 Η κ. Παναγιωτοπούλου-Κασσιώτου διαπίστωσε το έντονο ενδιαφέρον των Χίων ομογενών  για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στο χώρο του Αιγαίου καθώς και την επιθυμία τους  να συμβάλλουν σε  νέα άνθηση του εμπορίου και του πολιτισμού της Χίου.
“Με τα νέα μέσα τεχνολογίας και τη διευκόλυνση των μετακινήσεων, η επαφή των ιδίων και των παιδιών μας με την Πάτρια Γή είναι στενότερη και οδηγεί συχνά σε μετεγκατάσταση νέων εκεί” επεσήμανε το ενεργό μέλος της χιακής παροικίας, κ. Αλμυρούδης.
Από την πλευρά της η ελληνίδα ευρωβουλευτής -χιώτισσα στην καταγωγή- αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα μέτρα που λαμβάνει η  κυβέρνηση της Ν.Δ. προς την κατεύθυνση της σύσφιξης των δεσμών των αποδήμων με τη μητροπολιτική Ελλάδα και κάλεσε τους συμπατριώτες της, εκμεταλλευόμενοι τις παρεχόμενες ευκαιρίες,  να ενισχύσουν περισσότερο τις επενδυτικές δραστηριότητες στη γενέτειρά τους δεδομένου, όπως ετόνισε, ότι δεν είναι μόνο Αμερικανοί αλλά και Ευρωπαίοι πολίτες.