Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Σχόλιο ΝΕ Χίου του ΚΚΕ για τον… παπαγάλο του Προέδρου ΣΥΝ

Σχόλιο ΝΕ Χίου του ΚΚΕ για τον… παπαγάλο του Προέδρου ΣΥΝ

8


ΣΧΟΛΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ως “Αντικομμουνιστικές χυδαιότητες του κ. Αλαβάνου” χαρακτηρίζει η Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου του ΚΚΕ το σχόλιο από το χαιρετισμό του Προέδρου του ΣΥΝ στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που αφορούσε το ΚΚΕ.
Συγκεκριμένα αναφέρεται:


“Ως τον πιο κατάλληλο χώρο για να δώσει διαπιστευτήρια στην άρχουσα τάξη, επέλεξε το βήμα του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Αλαβάνος, από το οποίο εξαπέλυσε μια άθλια επίθεση κατά του ΚΚΕ και των Κομμουνιστών.
Αναλαμβάνοντας το ρόλο του γελωτοποιού των συνέδρων του ΠΑΣΟΚ, προσπάθησε να απολογηθεί για το παρελθόν του και συγχρόνως να αποκηρύξει οποιαδήποτε σχέση με το ΚΚΕ και την ιστορία του, που του καταμαρτυρούν από διάφορες πλευρές. Παραθέτουμε στη συνέχεια αυτούσιο το συγκεκριμένο απόσπασμα της ομιλίας του προέδρου του ΣΥΝ, για να μη λέει πως τον αδικούμε.
“Θα ήθελα να κλείσω με ένα περιστατικό. Την περασμένη Κυριακή το πρωί, διάβασα τη συνέντευξη ενός από τα ηγετικά σας στελέχη σε εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας. Σε ερώτηση σχετικά με τη στάση του Συνασπισμού στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για διάλογο, απάντησε: “Θεωρώ ότι ο Πρόεδρος του Συνασπισμού δεν έχει ξεπεράσει την παλιά κομμουνιστική αναφορά του και ο σκοπός του είναι να παρασύρει τον ΣΥΝ όσο πιο κοντά στο ΚΚΕ. Θεωρώ ότι ο ΣΥΝ οδεύει ταχύτατα προς την περιθωριοποίησή του. Αν ο Πρόεδρός του συνεχίσει να κάνει αυτά που κάνει, δε θα υπάρχει ΣΥΝ στην επόμενη Βουλή”.
Με ενόχλησε.
Όπως ενοχλούν τον καθένα οι απειλές.
Μέχρι το βράδυ, που πήγα να φάω στο σπίτι ενός συντρόφου του Συνασπισμού, που είχε παράλληλη εξέλιξη με εμένα μέσα στην Αριστερά και ήμασταν πρόσφατα μαζί στο Πόρτο Αλέγκρε. Μέσα στο σαλόνι του είχε ένα τεράστιο παπαγάλο, που είχε φέρει νεοσσό από την Αργεντινή το 1980. Μου είπε να τον ρωτήσω τι κόμμα είναι. “Πεπίτο, τι κόμμα είσαι;”, ρώτησα. “ΚΚΕ”, απαντάει. Κοίταξα τον σύντροφό μου με απορία. “Πρώτον”, μου λέει, “κανείς παπαγάλος δεν μπορεί να απαντήσει: Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας. Δεύτερο και κυριότερο, όταν μάθει κάτι ένας παπαγάλος μέχρι δύο ετών, δεν το αλλάζει στα 120 χρόνια που ζει”…

Και συνεχίζει η ανακοίνωση του ΚΚΕ:
Ολοι εμείς δεν είμαστε παπαγάλοι. Είμαστε άνθρωποι.
Ας κρατήσουμε ζωντανές τις μεγάλες αξίες του σοσιαλισμού, της ισότητας, της αλληλεγγύης, της ελευθερίας. Και ας ρίξουμε τα στερεότυπα και τις δεσμεύσεις σε μια εποχή που αλλάζει με ιλιγγιώδη ταχύτητα”.
Ο καθένας μπορεί να καταλάβει τι αξία έχουν τα λόγια της ηγεσίας  του ΣΥΝ όταν μιλά για την ενότητα της αριστεράς ή όταν “κλαίγεται” γιατί δεν προσκλήθηκε στο συνέδριο του ΚΚΕ να χαιρετίσει.
 Και επειδή θα ξαναθυμηθεί την ενότητα τώρα που θα πλησιάζουν οι εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση, καλό θα είναι οι αγωνιστές της αριστεράς, οι συναγωνιστές των κομμουνιστών στο λαϊκό κίνημα, ακόμα και  όσοι έχουν ακόμα αυταπάτες ψηφίζοντας αυτό το κόμμα να κρατήσουν τη συγκεκριμένη τοποθέτηση.Θα τους χρειαστεί.