Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Σύλλογος Γονέων 3ου Δημοτικού: Ανησυχία για τη μεγάλη έκπτωση στο έργο

Σύλλογος Γονέων 3ου Δημοτικού: Ανησυχία για τη μεγάλη έκπτωση στο έργο

9Την έντονη ανησυχία του εκφράζει ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου για τη μεγάλη έκπτωση που κατοχυρώθηκε το έργο σε εργολάβο από τη γειτονική Λέσβο στο σχολικό συγκρότημα 3ου-8ου Δημοτικών Σχολείων.
Ζητά μάλιστα από το Δήμαρχο και τα μέλη της Δημαρχιακής Επιτροπής να δοθούν εγγυήσεις για την ποιότητα του έργου, τη σύντομη ολοκλήρωσή του μέχρι το Σεπτέμβριο καθώς και για το ότι ο ανάδοχος του έργου έχει εμπειρία από παρόμοια έργα, τονίζοντας πως διαφορετικά θα απαιτήσουν δυναμικά την ακύρωση της δημοπράτησης.
Η επιστολή έχει ως εξής:
“Αξιότιμοι κύριε Δήμαρχε και
Μέλη της Δημαρχιακής Επιτροπής


Εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο αναμέναμε με αγωνία την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την εξεύρεση χρημάτων και τη δημοπράτηση του 2ου και τελικού μέρους των εργασιών στο κτιριακό συγκρότημα 3ου και 8ου Δημοτικών Σχολείων Βουνακίου.
Μετά τις καθυστερήσεις μας επιφυλάχτηκε μια ακόμη έκπληξη. Σύμφωνα με πληροφορίες απολύτως έγκυρες, το έργο κατοχυρώθηκε σε εργολάβο που έδωσε έκπτωση ύψους 43%
  Το μεγάλο ποσοστό της έκπτωσης μας δημιουργεί μεγάλη ανησυχία και προβληματισμό, τόσο για την ποιότητα των εργασιών που θα προσφερθούν όσο και για το χρόνο περάτωσης αυτών.


            Κύριε Δήμαρχε,
Αγωνιούμε για τα παιδιά μας που θα συνεχίσουν να φοιτούν για τρίτη συνεχή σχολική χρονιά στις λυόμενες αίθουσες.
Αναρωτιόμαστε αν ο εργολάβος που κέρδισε με αυτή την εξωφρενική έκπτωση στη δημοπρασία έχει την εμπειρία σε τέτοιου είδους έργα που σχετίζονται με παιδιά.
Απαιτούμε να μας δοθούν  εγγυήσεις τόσο για την καλή ποιότητα των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν, όσο και για την ημερομηνία πλήρους αποπεράτωσης των εργασιών, που δεν θα δεχτούμε να είναι μετά από την 1η Σεπτέμβρη 2005.
Σε περίπτωση που αυτές δε δοθούν  μέσα από την προσεχή συνεδρίασης της Δημαρχιακής Επιτροπής θα απαιτήσουμε δυναμικά  την ακύρωση της δημοπράτησης.
Ο σύλλογος μας,  δεν θα μείνει  παρατηρητής. Δεν θα ανεχθούμε σε καμία περίπτωση άλλη καθυστέρηση του έργου και φυσικά καμία και για κανένα λόγο κακοτεχνία.
 Δεν θα ανεχθούμε το σχολείο μας να αντιμετωπίσει προβλήματα μετά την ολοκλήρωση του έργου, ανάλογα με αυτά που μέσα από τα ρεπορτάζ παρακολουθήσαμε να έχουν παλαιότερα και τώρα στο 4ο Δημοτικό Σχολείο και στο 10ο Νηπιαγωγείο πρόσφατα”.