Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Εκλογές ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη Εθνικού Συμβουλίου- Δήλωση Αντώνη Κοτσακά

Εκλογές ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη Εθνικού Συμβουλίου- Δήλωση Αντώνη Κοτσακά

75


Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής η ψηφοφορία για την ανάδειξη των 150 αιρετών μελών του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Μετά την καταμέτρηση των ψήφων, πρώτος αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Φασούλας με 1155 ψήφους και ακολουθεί ο Νίκος Αθανασάκης με 940 ψήφους.
Η καταμέτρηση άρχισε αμέσως μετά το κλείσιμο των 60 καλπών, όπου ψήφισαν οι 5.378 σύνεδροι. Μετά την καταμέτρηση των ψήφων, βρέθηκαν 5.186 έγκυρα ψηφοδέλτια, άκυρα 190 και δύο λευκά.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, Γιώργος Ανωμερίτης, δεν κατατέθηκε καμία ένσταση κατά του αποτελέσματος ή της διαδικασίας.
Η πρώτη 20άδα στους άνδρες έχει ως εξής: Παναγιώτης Φασούλας, Νίκος Αθανασάκης, Ελευθέριος Κατσικαρέλης, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, Νίκος Μαδεμλής, Λάμπρος Κανελλόπουλος, Στέφανος Μανίκας, Αντώνης Κοτσακάς, Σπύρος Βούγιας, Κωνσταντίνος Αργύρης, Γιάννης Σουλαδάκης, Γιάννης Μίχας, Μιχάλης Κίτρου, Πέτρος Λάμπρου, Γιάννης Παναγόπουλος, Νίκος Μπίστης, Μιχάλης Νεονάκης, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, Κωνσταντίνος Ζώγας, Ευτύχιος Δαμιανάκης.


Η πρώτη 20άδα των γυναικών έχει ως εξής: Μαριλένα Κοππά, Μαρία Αρσένη, Σοφία Σακοράφα, Εύη Ντίνου, Τόνια Μοροπούλου, Σούλα Ευθυμίου, Βάνια Ανδρέου, Σοφία Γιαννακά, Κατερίνα Κωλέτση, Παυλίνα Λάμψα, Βαρβάρα Παπαδοπούλου, Παναγιώτα Μπελώνη, Ρόζα Βρεττού, Έφη Χαλάτση, Αθηνά Δρέττα, Νότα Παπαδοπούλου, Φρόσω Σταυράκη, Μαρία Καρδίμη, Βασιλική Τσιμπίδα, Παναγιώτα Γαζή.
ίδια, η εκλογή της μεταξύ των πρώτων γυναικών για το ΕΣ, η Σοφία Γιαννακά λέει:Ο επικεφαλής του Ρεύματος της Κοινωνικής Αριστεράς Αντώνης Κοτσακάς ιδιαίτερα ενθουσιασμένος για τον “ικανοποιητικό αριθμό” των στελεχών του ρεύματος που εξελέγησαν στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ δήλωσε:


“Σήμερα είναι μια νέα ημέρα για το Κίνημα. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι μέσα από την σύνθεση των απόψεων θα υπάρξει γόνιμη πολιτική. Γιατί το περιεχόμενο των πολιτικών είναι αυτό που ζητά ο πολίτης και όχι τα πρόσωπα και οι ρόλοι. Η ανάδειξη των στελεχών του Ρεύματος στο Εθνικό Συμβούλιο σημαίνει επίσης ότι οι ιδέες και οι προτάσεις που καταθέσαμε στο συνέδριο έγιναν πλήρως αποδεκτές”.
Ανάλυση αποτελεσμάτων


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν, το ποσοστό των μελών που εκλέγονται για πρώτη φορά σε ανώτατο καθοδηγητικό όργανο του ΠΑΣΟΚ κινείται, περίπου, στο 45%.
Η μεγαλύτερη από τις ομάδες που εκπροσωπούνται στο Εθνικό Συμβούλιο είναι εκείνοι των εκσυγχρονιστών, η εκπροσώπηση των οποίων, στα αιρετά μέλη του Συμβουλίου κινείται στο 35%, περίπου.

Υπενθυμίζεται ότι το Εθνικό Συμβούλιο θα συνεδριάζει δύο φορές το χρόνο για να καθορίζει τη γενική πολιτική του Κινήματος. Το Εθνικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει την προσεχή Παρασκευή για να εκλέξει το Πολιτικό Συμβούλιο και τον Γραμματέα του. Επίσης, αναμένεται να εκλεγεί ο “Συνήγορος του Μέλους και του Φίλου”, καθώς και η “μόνιμη εκλογική επιτροπή”, η οποία θα ασχολείται με τις διαδικασίες ανάδειξης των υποψηφίων δημάρχων, νομαρχών και βουλευτών και τις προκριματικές εκλογές.

ΠΗΓΗ: news.in.gr, ΑΠΕ