Αρχική Νέα Τοπικά Ερώτηση Ελπίδας Τσουρή: Έλλειψη προσωπικού στα ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ

Ερώτηση Ελπίδας Τσουρή: Έλλειψη προσωπικού στα ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ

6


Το πρόβλημα της στελέχωσης του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ με εξειδικευμένο προσωπικό έφερε με ερώτησή της στη Βουλή η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ελπίδα Τσουρή.
Το θέμα τέθηκε στην κα Τσουρή από τους εκπροσώπους των σωματείων ΑΜΕΑ κατά τη συνάντηση που είχε μαζί τους, όπου ενημερώθηκε για την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ της Χίου, το οποίο εδώ και ένα χρόνο παραμένει ανενεργό λόγω έλλειψης προσωπικού.
Ο θεσμός των ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ δημιουργήθηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση και αποτέλεσε ένα σημαντικό βήμα για την αποκατάσταση ατόμων με αναπηρίες, καθώς και την εκπαίδευσή τους για την ομαλότερη ένταξη και δραστηριοποίηση τους στην κοινωνία.
Παρά το γεγονός ότι, ένα χρόνο πριν, ολοκληρώθηκε η κατασκευή αρκετών ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, ανά την Ελλάδα, τα περισσότερα από αυτά δεν παρέχουν τις υπηρεσίες που θα έπρεπε, λόγω έλλειψης επαρκούς αριθμού και κατάλληλα εκπαιδευμένου προσωπικού, σημειώνει στην ερώτησή της η κα Τσουρή. Το αποτέλεσμα -όπως τονίζει- είναι αυτά να υπολειτουργούν ή να μην λειτουργούν καθόλου και να υφίστανται τις φθορές στην κτιριακή υποδομή τους εξαιτίας της ερήμωσης και της έλλειψης ακόμη και προσωπικού για τη συντήρηση των κτηρίων.
Η κα Τσουρή ζητά να πληροφορηθεί τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για την πλήρωση επαρκών θέσεων προσωπικού στα ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ και για τη λειτουργία όσων μεν έχουν προσωπικό, αλλά παραμένουν ανενεργά.
Επιπλέον, στο πλαίσιο των παραπάνω επαφών, η Ελπίδα Τσουρή ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους των Σωματείων ΑΜΕΑ ότι, κατά το τελευταίο έτος, τα αθλητικά σωματεία ΑΜΕΑ της Χίου δεν έχουν λάβει οποιαδήποτε οικονομική ενίσχυση, για τη στήριξη των δραστηριοτήτων τους.
Ζητήθηκε έτσι από τους υπουργούς Υγείας και πολιτισμού να επισυνάψουν τον πλήρη κατάλογο με τυχόν επιχορηγήσεις και οικονομικές ενισχύσεις που έχουν δοθεί σε Αθλητικά Σωματεία ΑΜΕΑ της Χίου.