Αρχική Νέα Τοπικά Συμμετοχή της Περιφέρειας σε τουριστικές εκθέσεις

Συμμετοχή της Περιφέρειας σε τουριστικές εκθέσεις

9


Στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “ΙΤΒ” που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο από τις 11 έως τις 15 Μαρτίου θα συμμετάσχει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, υλοποιώντας το πρόγραμμα τουριστικής προβολής για τα έτη 2004-2005.
Η Περιφέρεια εξασφάλισε από τον ΕΟΤ Γερμανίας περίπτερο 30 τ.μ. στο χώρο του οποίου θα προβληθούν οι πέντε μεγάλοι προορισμοί της Περιφέρειας μέσα από ισάριθμους πάγκους εργασίας με την εξής σειρά: ΛΕΣΒΟΣ, ΛΗΜΝΟΣ, ΧΙΟΣ, ΣΑΜΟΣ & ΙΚΑΡΙΑ.
Στη διάρκεια της έκθεσης θα οργανωθεί Συνέντευξη του Έλληνα Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, συναντήσεις του Υπουργού με τους διευθυντές των μεγαλύτερων τουριστικών γραφείων καθώς και ελληνική βραδιά στο χώρο του Ελληνικού περιπτέρου.


Επίσης η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα συμμετάσχει στην Έκθεση “ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ” που θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 10 Απριλίου στον Πειραιά με περίπτερο εμβαδού 80 τ.μ. που εξασφάλισε στον πρώτο όροφο του εκθεσιακού χώρου του ΟΛΠ καθώς και περίπτερο σε ειδικό χώρο του 1ου ορόφου όπου για πρώτη φορά θα λειτουργήσει “Πανόραμα Ελληνικών Γεύσεων” όπου θα προβάλλονται  τοπικά τυποποιημένα προϊόντα και θα προσφέρονται στους επισκέπτες τοπικά εδέσματα.
Στο “Πανόραμα Γεύσεων” θα κληθούν να συμμετάσχουν εκτός από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και εταιρίες τροφίμων και ποτών με τυποποιημένα δημοφιλή προϊόντα που δίνουν έμφαση στην ποιότητα και την παράδοση καθώς και γνωστοί γευσιγνώστες.