Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη 6 σημεία από το Υπουργείο για σχολικές εκδρομές

6 σημεία από το Υπουργείο για σχολικές εκδρομές

10


Εξι μέτρα για την απρόσκοπτη και ασφαλή εφ’ εξής διεξαγωγή των σχολικών εκδρομών, με έμφαση στον διαρκή έλεγχο και στην αυστηρή τήρηση των ενδεδειγμένων κανόνων, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.
Η εγκύκλιος που απεστάλη προχθές από τον υφυπουργό Παιδείας Γ. Καλό στα σχολεία της χώρας, ενόψει των πολυήμερων εκδρομών που θα πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα, προβλέπει:


1 Την άμεση καταγραφή σε ειδικά διαμορφωμένο ηλεκτρονικό πίνακα όλων των στοιχείων που αφορούν τις εκδρομές (ονομασία σχολείου, διάρκεια εκδρομής, τόπος προορισμού, ημερομηνία αναχώρησης και άφιξης, ημερομηνία επιστροφής, μεταφορικό μέσο, αριθμός μαθηματών, στοιχεία αρχηγού και συνοδών καθηγητών, στοιχεία πρακτορείου κ.λπ.). Τα στοιχεία θα δοθούν στα υπουργεία Δημόσιας Τάξης, Εμπορικής Ναυτιλίας, Μεταφορών και Επικοινωνιών και Τουριστικής Ανάπτυξης, ώστε να ληφθούν όλα τα μέτρα για:


2 Την ανάγκη διαρκούς ελέγχου από την τροχαία του οδικού δικτύου κατά μήκος του οποίου θα μετακινηθούν οι μαθητές.


3 Την αυστηρή τήρηση των κανόνων ασφαλείας στους σταθμούς των οδικών, θαλάσσιων και αεροπορικών μεταφορών των σχολείων.


4 Την εντατικοποίηση των ελέγχων όλων των οχημάτων που θα χρησιμοποιηθούν.


5 Την αυστηρή τήρηση των κανόνων νόμιμης και ασφαλούς λειτουργίας των χώρων διαμονής, εστίασης και ψυχαγωγίας, που θα φιλοξενήσουν μαθητές-εκδρομείς.


6 Την ανάρτηση μεγάλης, ευανάγνωστης πινακίδας με την ένδειξη “ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ – (ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ)” σε εμφανή σημεία, τόσο στο πρόσθιο όσο και στο οπίσθιο μέρος κάθε οχήματος.


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ