Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Μήνυμα Κασσιώτου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Μήνυμα Κασσιώτου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

11


Η κ. Μαρία Παναγιωτοπούλου – Κασσιώτου, ευρωβουλευτής της Ν.Δ.,ως μέλος της Επιτροπής Γυναικών και Ισότητας των Φύλων και Πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για την Οικογένεια και το Παιδί,  στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, χαιρετίζει την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, μια μέρα τόσο ξεχωριστή για όλες τις γυναίκες του κόσμου.  Η σημερινή ημέρα δίνει την αφορμή για σκέψεις πάνω στα προβλήματα που καθημερινά βιώνουν οι γυναίκες και για  την επιτακτική ανάγκη λήψης μέτρων όπως:
* Δράση για την καταπολέμηση της φτώχειας των γυναικών.
* Εξάλειψη διακρίσεων κατά των γυναικών στην αγορά και στο χώρο εργασίας.
* Παροχή υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών για την φροντίδα των παιδιών.
* Δράση για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών.
* Ηθική, ψυχολογική και οικονομική υποστήριξη στις γυναίκες που πέφτουν θύματα βίας, συμπεριλαμβανομένης της ενδο-οικογενειακής βίας.
* Ευαισθητοποίηση σε θέματα συμφιλίωσης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.
* Χάραξη κοινών πολιτικών για την προαγωγή και τη συμμετοχή των νέων γυναικών στην πολιτική και κοινωνική ζωή όλων των χωρών του κόσμου.


Στη διάρκεια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για την Γυναίκα, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, οι ευρωβουλευτές όλων των πολιτικών κομμάτων κάλεσαν το  Συμβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συζητήσουν για την σφαιρική εφαρμογή της πλατφόρμας του Πεκίνου +10 για “Δράση ως προς την Ισότητα των Φύλων,” που ξεκίνησε  το 1995 στην κινέζικη πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια της 4ης Παγκόσμιας Διάσκεψης για τις Γυναίκες.


Στο πλαίσιο αυτό η κ. Παναγιωτοπούλου – Κασσιώτου δήλωσε ότι: “Οι πολιτικές και τα προγράμματα των κρατών μελών της ΕΕ πρέπει να εστιάζουν την προσοχή τους σε μέτρα που θα στοχεύουν στην αναγνώριση του θεμελιώδους ρόλου των γυναικών μέσα στην οικονομική, κοινωνική και πολιτική ζωή, τη συμμετοχή των γυναικών στη διαχείριση της εξουσίας και την πρόσβασή τους στην οικονομική ανεξαρτησία. Επιπλέον πρέπει να υιοθετηθούν συγκεκριμένες δράσεις, ώστε το θέμα της ισότητας των φύλων να ενσωματωθεί σε όλες τις πολιτικές της Ένωσης. Τους τελευταίους δώδεκα μήνες η Νέα Διακυβέρνηση της χώρας μας έχει δείξει το μεγάλο ενδιαφέρον της για ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών στα κέντρα αποφάσεων με ποιοτικές σταθερές και για κάλυψη του ελλείμματος ισότητας στην επιχειρηματική δραστηριότητα μέσω συμπληρωματικής χρηματοδότησης”.