Αρχική Νέα Τοπικά Επιτροπή παρακολούθησης INTERREG IIIA στη Μυτιλήνη με συμμετοχή τούρκων

Επιτροπή παρακολούθησης INTERREG IIIA στη Μυτιλήνη με συμμετοχή τούρκων

8


Στην 1η Επιτροπή Παρακολούθησης – Καθοδήγησης του προγράμματος INTERREG IIIA Ελλάδα – Τουρκία που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Γ.Γ. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Σέργιου Τσίφτη στη Χίο στις 3 Νοεμβρίου είχαν διαπιστωθεί από  Τουρκικής πλευράς δυσκολίες στις απαιτήσεις σύνταξης και υποβολής προτάσεων στα πλαίσια του προγράμματος λόγω έλλειψης της σχετικής εμπειρίας από τα υπηρεσιακά στελέχη της γείτονος χώρας. Είχε τότε διατυπωθεί από ελληνικής πλευράς η βούληση να βοηθηθούν οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Τουρκίας με την μεταφορά τεχνογνωσίας από ελληνικής πλευράς προκειμένου να προχωρήσουμε από κοινού στην υλοποίηση του προγράμματος.


Στα πλαίσια της δέσμευσης αυτής 7μελής τουρκική ομάδα απαρτιζόμενη από υπηρεσιακούς και κυβερνητικούς παράγοντες, μετά από διήμερη παραμονή τους για το 1ο στάδιο της εκπαίδευσής τους στο ΥΠ.ΟΙ.Ο στην Αθήνα, έφτασε το απόγευμα της Τρίτης στη Μυτιλήνη.
Σήμερα Τετάρτη, 9 Μαρτίου, θα υπάρξει συνάντηση στις 12.30 στα γραφεία της Περιφέρειας.
Τα μέλη της τουρκικής ομάδας θα παραμείνουν στη Μυτιλήνη έως και την Πέμπτη. Κατά τη διάρκεια της διήμερης παραμονής τους θα έχουν συνεχή συνεργασία με τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής  ενώ την Παρασκευή 11 Μαρτίου θα επιστρέψουν στην Αθήνα όπου στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών θα γίνει η αποτίμηση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.