Αρχική Νέα Τοπικά “Καλό το νερό” λέει το δείγμα για Καστρομηνά

“Καλό το νερό” λέει το δείγμα για Καστρομηνά

11Ανακούφιση έφεραν τα πρώτα αποτελέσματα των μετρήσεων στο νερό του πηγαδιού Καστρομηνά, όπου παρουσιάζονται να μην έχουν κανένα πρόβλημα.
Συγκεκριμένα το δείγμα του νερού που εξετάστηκε από το Κεντρικό εργαστήριο Ελέγχου επιφανειακών νερών του Γενικού Χημείου του Κράτους βεβαιώνεται ότι “πληροί τα όρια της νομοθεσία του πόσιμου νερού ως προς τις εξετασθείσες παραμέτρους και είναι κανονικό”.
Αυτό το αποτέλεσμα δίνει το “πράσινο” φως στη ΔΕΥΑΧ ώστε να ξεκινήσει τις διαδικασίες αδειοδότησης από την Περιφέρια Β. Αιγαίου, κάτι που αναμένεται να συζητήσει σήμερα στο Διοικητικό Συμβούλιο.
Βέβαια οι μετρήσεις θα συνεχιστούν όπως μας δήλωσε ο αντινομάρχης Νίκος Νύκτας σύμφωνα με τους όρους που έχει θέσει η επιτροπή που συστάθηκε για το σκοπό αυτό.
Από την ώρα βέβαια που έχουμε να κάνουμε με πηγάδια όπως μας είχε τονίσει και ο προϊστάμενος του τμήματος Περιβάλλοντος Γιώργος Στεφανίδης μπορούν να μιλούν για τα αποτελέσματα των μεμονωμένων δειγμάτων, είναι θετικό όμως ότι όσες αναλύσεις έχουν γίνει έχουν βγει καθαρές.