Αρχική Πολιτισμός Επιτυχία στο 2ο Ανοιχτό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι

Επιτυχία στο 2ο Ανοιχτό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι

25


Με τη συμμετοχή 180 παιδιών πραγματοποιήθηκε το 2ο μαθητικό πρωτάθλημα σκάκι Β. Αιγαίου. Το 4ο Γυμνάσιο, ο Φάρος Βαρβασίου και η τοπική αυτοδιοίκηση ήταν συνδιοργανωτές στους αγώνες όπου πήραν μέρος και δύο μαθητές από τη Λέσβο δίνοντας χρώμα Αιγαίου.
Σε όλους τους βραβευθέντες χορηγήθηκαν υποτροφία σπουδών υπολογιστών στο κέντρο πληροφορικής ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ενώ απονεμήθηκαν κύπελλα στα σχολεία που συγκέντρωσαν υψηλότερη βαθμολογία, με βάση το άθροισμα της βαθμολογίας των τριών καλύτερων παικτών.
Στα Δημοτικά πρώτευσε το 2ο Δημοτικό με 16 βαθμούς, στα Γυμνάσια το 4ο με επίσης 16 βαθμούς και στα Λύκεια το 2ο ενιαίο με 12 βαθμούς.
Τη γενική εποπτεία και ευθύνη της οργάνωσης είχαν: ο γυμνασιάρχης του 4ου Γιώργος Κωνσταντινίδης, η καθηγήτρια μαθηματικών Ελένη Χάψα (υπεύθυνη της δράσης “το σκάκι συνεχίζει να κρύβει τα μυστικά του” και ο ο φιλόλογος Μιχάλης Κουνέλης (υπεύθυνος σκακιστικής ομάδας Φάρου).
Αξίζει να αναφερθούμε και στους διαιτητές των αγώνων. Κύριος διαιτητής ήταν ο Οδυσσέας Βαζελάκης ενώ διαιτήτευσαν οι: Νίκος Κοντογιάννης, Κώστας Χαλιορής, Σταύρος Τούντας, Στρατής Στρουμπής, Σταύρος Αντωνίου, Βασίλης Αντωνίου, Γιάννης Παπαδόπουλος, Άγγελος Παντελάρας, Στέλιος Μαθιούδης, Γιώργος Μαστροκώστας και Δημήτρης Μαυρέας.