Αρχική Νέα Τοπικά Αισιοδοξία Γ. Πίττα για Δικαστικό Μέγαρο

Αισιοδοξία Γ. Πίττα για Δικαστικό Μέγαρο

26

Την ικανοποίησή του ότι βρίσκεται στην τελική ευθεία η παραχώρηση του οικοπέδου του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου στο υπουργείο Δικαιοσύνης για την ανέγερση Δικαστικού Μεγάρου στη Χίο εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Πίττας,
Συγκεκριμένα στο δελτίο τύπου αναφέρεται:
“Σήμερα το πρωί (σ.σ. Τρίτη, 8 Μαρτίου), ο κ. Πίττας, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιάννης Κεφάλας και ο Γραμματέας Σιδερής Τσούρος είχαν συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης Αναστάσιο Παπαληγούρα καθώς και με τον διευθύνοντα σύμβουλο της “ΘΕΜΙΣ Κατασκευαστική” κ. Σκούρα.
Η συνάντηση είχε ως αντικείμενο την άρση των τελευταίων εμποδίων (ορισμός αντισταθμιστικών ωφελημάτων κλπ.) για την παραχώρηση του οικοπέδου και την υπογραφή των συμβολαίων κάτι το οποίο και έγινε τελικά με απόλυτη επιτυχία. Μάλιστα αμέσως ενημερώθηκε και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χίου.
Ο κ. Παπαληγούρας τόνισε ότι η ανέγερση Δικαστικού μεγάρου στη Χϊο είναι μέσα στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης στα πλαίσια της ενίσχυσης της λειτουργίας της Δικαιοσύνης σε μια ακριτική περιοχή όπως η δική μας”, καταλήγει το δελτίο τύπου του βουλευτή της ΝΔ.
Από αυτό όμως απουσιάζει η αναφορά στο είδος των αντισταθμιστικών ωφελημάτων και το γεγονός ότι πιθανόν ο Δικηγορικός Σύλλογος να χρηματοδοτήσει για τη διαμόρφωση του ειδικού κελιού για κρατουμένους στο Σκυλίτσειο! Επίσης μέσα στις απαιτήσεις της Διοίκησης του Νοσοκομείου ήταν να εξασφαλίσει και δωρεάν νομικό σύμβουλο ώστε να γίνει η ανταλλαγή του οικοπέδου με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και να γίνει το Δικαστικό Μέγαρο σε τμήμα του στρατοπέδου Γκιάλα.