Αρχική Νέα Τοπικά Αποτελέσματα σύσκεψης Περιφέρειας με τουρκική αντιπροσωπεία για INTERREG IIIA

Αποτελέσματα σύσκεψης Περιφέρειας με τουρκική αντιπροσωπεία για INTERREG IIIA

7Με τον Γ.Γ. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, κ. Σέργιο Τσίφτη συναντήθηκε σήμερα, στα Γραφεία της Περιφέρειας, η επταμελής τουρκική αντιπροσωπεία που βρίσκεται από την Τρίτη στη Μυτιλήνη προκειμένου να ενημερωθεί για τις διαδικασίες υλοποίησης κοινοτικών προγραμμάτων  στα πλαίσια του προγράμματος INTERREG IIIA Ελλάδα – Τουρκία.


Την αναγκαιότητα της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών τόνισε ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ο οποίος υπογράμμισε ότι “Ο σκοπός της επίσκεψης είναι να ανταλλάξουμε εμπειρίες και τεχνογνωσία ώστε να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς το πρόγραμμα αλλά και να διαμορφώσουμε προτάσεις που να έχουν αμοιβαιότητα… .
Ο χώρος του Αιγαίου πρέπει να γίνει χώρος ειρήνης, δημιουργίας, ανάπτυξης και προκοπής και όταν αυτά υπάρχουν θα είναι κοινά για όλους τους ανθρώπους που κατοικούν στα νησιά μας ή στις απέναντι ακτές.”


Τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών στα πλαίσια του προγράμματος INTERREG αλλά και συνολικότερα επεσήμαναν σε δηλώσεις τους οι Αντινομάρχες Σμύρνης και Μπαλικεσίρ οι οποίοι τόνισαν ότι η Ελλάδα και η Τουρκία μπορούν να ζουν μαζί και ειρηνικά και ότι τέτοιου είδους πρωτοβουλίες σφυρηλατούν την φιλία μεταξύ των δύο λαών  και βοηθούν στην από κοινού επίλυση των όποιων προβλημάτων.

Στην ομάδα μετέχουν οι Αντινομάρχες Σμύρνης κ. Halis Peker και του Μπαλικεσίρ κ. Ahmet Soley, Πανεπιστημιακοί καθώς και στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης της Τουρκίας.
Να σημειωθεί ότι ανάλογες ομάδες βρίσκονται στις έδρες άλλων δύο Περιφερειών που μετέχουν στο πρόγραμμα δηλαδή οι Περιφέρειες Νοτίου Αιγαίου και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης ενώ η εικοσαμελής, συνολικά, ομάδα θα μεταβεί σήμερα Πέμπτη στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών όπου θα γίνει η αποτίμηση της πρώτης φάσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.