Αρχική Νέα Τοπικά Απάντηση Αδελφότητας Ψαριανών μετά τις αντιδράσεις για τη ΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Απάντηση Αδελφότητας Ψαριανών μετά τις αντιδράσεις για τη ΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

16


Νέα επιστολή προς τους βουλευτές, το Νομάρχη Χίου αλλά και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε για τα Ψαρά μετά τη ΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ της έδωσε στη δημοσιότητα η AΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΨΑΡΙΑΝΩΝ.
Με ειδικές επιστολές προς τους δύο βουλευτές του Νομού, τις οποίες και δημοσιεύουμε στη συνέχεια και μία ακόμα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και με παράλληλη κοινοποίηση επίσης σε: Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου, Δήμο Ψαρών, Μορφωτικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο <<Κ. Κανάρης>> και Σύλλογο Επαγγελματιών Αλιέων Ψαρών σημειώνουν στον επίλογο:
“Λύση για να μην ερημώσει το νησί μας υπάρχει και θα μπορούσε να υλοποιηθεί αν οι άρχοντές μας ενεργούσαν για το επόμενο ερώτημα της ΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΜΑΣ για το οποίο άλλος είπε ότι δεν τον ενοχλήσαμε ποτέ και άλλος ότι μας απαντούσε πάντα {σε όλους στείλαμε 6 (ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΨΑΡΙΑΝΩΝ)+2(ΔΗΜΟΣ ΨΑΡΩΝ)= 8 επιστολές τους τελευταίους 9 μήνες στις οποίες δεν μας απάντησε κανείς }.
Στο ερώτημα δηλαδή του τι κάνατε για την βελτίωση της συγκοινωνίας του νησιού μας με το Λαύριο.
Αναλυτικά οι επιστολές έχουν ως εξής:

AΔΕΛΦΟΤΗΣ ΨΑΡΙΑΝΩΝ
Προς              : Βουλευτή Χίου κ. Ελπίδα Τσουρή
Κυρία Τσουρή ,


Σε απάντηση της από 28-02-2005 επιστολής σας, που αποτελεί απάντηση της γνωστής σε όλους ΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΜΑΣ  προς αποκατάσταση της αλήθειας σας αναφέρουμε τα παρακάτω:
* Στο ερώτημά μας αν ενεργήσατε ή γράψατε ποτέ μια απάντηση στις επιστολές μας για την βελτίωση της συγκοινωνίας του νησιού μας με το Λαύριο  απαντάτε ότι δεν έμεινε αναπάντητη επιστολή ή αίτημά μας . Πληροφορείστε λοιπόν εμάς και τους αποδέκτες της παραπάνω επιστολής σας με ποιους  αριθμούς πρωτοκόλλου μας απαντήσατε ή τι ενέργειες κάνατε και πώς μας ενημερώσατε για αυτές, για τις παρακάτω συνημμένες επιστολές μας :
1. Επιστολή μας προς ΥΕΝ με κοινοποίηση σε σας με αριθμό πρωτοκόλλου Α.Ψ/ΑΝΚ/133-12/05/2004 με την οποία ζητούσαμε η εκτέλεση του μοναδικού εβδομαδιαίου  δρομολογίου Λαύριο -Ψαρά να γίνεται τους καλοκαιρινούς μήνες στο Σαββατοκύριακό.
2. Επιστολή μας προς ΥΕΝ με κοινοποίηση σε σας με αριθμό πρωτοκόλλου Α.Ψ/ΑΝΚ/140-11/06/2004 με την οποία απαντούσαμε στην τηλεφωνική άρνηση του Υ.Ε.Ν. για την ικανοποίηση του παραπάνω αιτήματός μας και ζητούσαμε να επανεξεταστεί ώστε να μην καταδικαστεί το νησί μας στην απομόνωση , την αφάνεια και την ερήμωση.
3.  Επιστολή μας προς ΚΑΜΑΡΙΩΤΙΣΑ ΝΑΥΤ/ΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΣΑΟΣ ΑΝΕΣ) με κοινοποίηση σε σας με αριθμό πρωτοκόλλου Α.Ψ/ΑΝΚ/141-21/06/2004 με την οποία επισημάναμε την αδιαφορία και έλλειψη ευθύνης της παραπάνω εταιρίας απέναντι στους ταξιδιώτες του νησιού μας και επαναλαμβάναμε το ανικανοποίητο αίτημά μας για δρομολόγιο το Σαββατοκύριακο.
4. Επιστολή  της παραπάνω Ναυτιλιακής με ημ/νια 22-06-2004 προς την Αδελφότητά μας και κοινοποίηση σε σας ότι έγινε πρόταση από μέρους της προς το Υ.Ε.Ν. για τροποποίηση του δρομολογίου και εκτέλεσής του το Σαββατοκύριακό αλλά το ΥΕΝ αρνήθηκε με την δικαιολογία ότι θα αντιδράσουν οι φορείς των άλλων νησιών για την μικρή καθυστέρηση της αλλαγής πορείας του πλοίου προς τα Ψαρά .
Εδώ άρχισε ο φτωχός μας πολιτιστικός Σύλλογος να διδάσκεται ότι τα αιτήματα δεν ικανοποιούνται αρμοδίως αλλά με αντιδράσεις.
5. Επιστολή μας προς ΥΕΝ με κοινοποίηση σε σας με αριθμό πρωτοκόλλου Α.Ψ/Ε.Κ.Π/145-16/10/2004 . Το καλοκαίρι έφυγε και οι άμοιροι Ψαριανοί της διασποράς αποφασίζουν απογοητευμένοι να ξεκινήσουν από τον Οκτώβριο τις προσπάθειες για βελτίωση της συγκοινωνίας από Λαύριο ελπίζοντας ότι οι αρμόδιοι φορείς θα ικανοποιήσουν κάποια στιγμή το αίτημά τους που σημειωτέον είναι ζωτικής σημασίας για το νησί τους.
6.  Επιστολή μας προς ΥΕΝ με κοινοποίηση σε σας με ημερομηνία 09/02/2005 με την οποία ζητούμε για ακόμα μια φορά την βελτίωση της συγκοινωνίας με αύξηση των δρομολογίων και με αίτημα την ίση μεταχείριση των Ψαρών με τα άλλα νησιά της ίδιας άγονης γραμμής  εξηγώντας σας τους λόγους του ΄΄ τιποτ΄  αρχόντοι δε φελά για την σωτηρία των Ψαρών μονάχα το καράβι΄΄ .
Εσείς βέβαια ισχυρίζεστε ότι μας απαντήσατε στις παραπάνω επιστολές πράγμα που δεν ισχύει (δεν απαντήσατε ούτε εσείς ούτε κανένας άλλος αρμόδιος φορέας στον οποίο απευθυνόταν οι επιστολές μας ). Θα μπορούσατε κάλλιστα να ισχυριστείτε ότι δεν μας απαντήσατε επειδή είμαστε πολιτιστικός σύλλογος . Τότε θα σας ρωτούσαμε  αν ενεργήσατε ή απαντήσατε στις συνημμένες επιστολές του Δήμου Ψαρών προς ΥΕΝ με κοινοποίηση σε σας με αριθμό πρωτ. 576/25-05-2004 και 711/15-06-2004 με τις οποίες έθετε το ίδιο αίτημα με επισήμανση στη δεδομένη μέχρι τώρα πραγματική εγκατάλειψη του νησιού μας και την μείωση των μονίμων κατοίκων.


* Θα θέλαμε να  ευχαριστήσουμε το Υπουργείο Αιγαίου και εσάς για την βελτίωση της συγκοινωνίας του νησιού μας με την Χίο η οποία εξυπηρετεί σε μεγάλο βαθμό τους μόνιμους κατοίκους του νησιού μας.
* Επιτρέψτε μας να σας θυμίσουμε ότι ουδέποτε τα Ψαρά είχαν καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Βολισσό όπως αναφέρετε στην επιστολή σας.
* Αναμένουμε (σαν Ψαριανοί και μόνο) την γρήγορη υλοποίηση της μελέτης για τα σωστά  αναγκαία νέα λιμενικά Έργα των Ψαρών . Η Περιφέρεια, η Νομαρχία και ο Δήμος μας που είναι αρμόδιοι φορείς για το παραπάνω Έργο πιστεύουμε ότι αυτή τη φορά θα κάνουν το καλύτερο δυνατό για το νησί μας.
* Έχουν γίνει κάποια βήματα στο τομέα της υγείας αλλά δεν μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι και να σιωπούμε όταν το κράτος συνεχίζει να στέλνει νέους γιατρούς να μαθαίνουν πάνω στους ακρίτες .
* Ευχαριστούμε τον Δήμο Ομηρούπολης που δώρισε στα Ψαρά το όχημα του ασθενοφόρου γιατί πιθανόν να συνεχίζαμε να μεταφέρουμε τους ασθενείς μας στις καρότσες των ημιφορτηγών.
* Όσον αφορά τις 40.000 ευρώ σας ευχαριστούμε πολύ, αλλά νομίζουμε ότι
            η συντήρηση και επισκευή των σχολικών κτιρίων είναι μέσα στις      
            υποχρεώσεις του επίσημου κράτους κάθε χώρας για να μην κινδυνεύουν οι
            μαθητές. Δεν πρέπει όμως να φροντίσουμε ώστε τα σχολεία που συντηρούμε
            στο μέλλον να έχουν και μαθητές;
* Σχετικά με την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου Ψαρών δεν απομένει παρά
            να ευχαριστήσουμε το Μουσείο Χίου που φιλοξενεί τα ευρήματα των Ψαρών
      σε ειδικό χώρο και να ελπίσουμε ότι στο μέλλον (όχι το πολύ μακρινό) θα  
      κατασκευαστεί Μουσείο στα Ψαρά για να φιλοξενούνται τα δικά τους
      ευρήματα, γιατί ένα μουσείο είναι πόλος έλξης επισκεπτών και αναβάθμιση
      για το τόπο στον οποίο ευρίσκεται. Γι αυτόν άλλωστε τον λόγο δεν ζητάμε
      πίσω τα Ελγίνεια;
* Τέλος όσον αφορά τις αθλητικές εγκαταστάσεις του νησιού, ευχή μας είναι
            να τις δούμε γιατί μέχρι τώρα δεν τις έχουμε δει.


Στην προσπάθειά μας για την ανάπτυξη και την μη ερήμωση του τόπου που
γέννησε και μεγάλωσε και εμάς τους Ψαριανούς της διασποράς ζητάμε φίλους και σύμμαχους.  Αν λοιπόν η ΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΑΣ στον ετήσιο χορό του
συλλόγου μας ευαισθητοποίησε κάποιους για να σταθούν στο πλευρό μας
εσείς τι λέτε; Θα πρέπει να μετανιώσουμε που την γράψαμε;


Εμείς λοιπόν είμαστε ικανοποιημένοι που μας απαντήσατε και μας ενημερώ-
σατε.
 
            Ευχαριστούμε και περιμένουμε στο μέλλον να έχουμε καλύτερη ανταπόκριση
            στα δίκαια αιτήματα που αφορούν την ανάπτυξη του νησιού μας .



 
AΔΕΛΦΟΤΗΣ ΨΑΡΙΑΝΩΝ
Προς              : Βουλευτή Χίου κ. ΓΙΑΝΝΗ ΠΙΤΤΑ
Κύριε Βουλευτά  ,


Σε απάντηση της από 28-02-2005 επιστολής σας, που αποτελεί απάντηση της γνωστής σε όλους ΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΜΑΣ  προς αποκατάσταση της αλήθειας και προσπαθώντας να στηρίξουμε τη δίκαιη αγανάκτησή μας τονίζοντας ότι μετά από χρόνια αναμονής  για πρώτη φορά διαμαρτυρόμαστε δυναμικά για το καλό του τόπου μας και μόνο , σας αναφέρουμε τα παρακάτω:


* Αναμένουμε(σαν Ψαριανοί και μόνο)  την γρήγορη υλοποίηση της μελέτης για τα σωστά  αναγκαία νέα λιμενικά Έργα των Ψαρών . Η Περιφέρεια, η Νομαρχία και ο Δήμος μας που είναι αρμόδιοι φορείς για το παραπάνω Έργο πιστεύουμε ότι αυτή τη φορά θα κάνουν το καλύτερο δυνατό για το νησί μας. 
* Ευχαριστούμε τον Υπουργό Ανάπτυξης και εσάς για την παραμονή των υπαλλήλων της Δ.Ε.Η. στο νησί μας και για τις εργασίες βελτίωσης και συντήρησης του ηλεκτρικού δικτύου που ελπίζουμε να δώσουν ένα τέλος στις συνεχείς διακοπές ρεύματος που ταλαιπωρούν αφάνταστα τους κατοίκους του νησιού μας. Όλα τα Έργα χρειάζονται συντήρηση και σωστή βελτίωση ,αν αυτό είχε εφαρμοστεί και στο λιμάνι μας δεν θα βρισκόμασταν στη δυσμενή σημερινή θέση. 
* Από τον τύπο της 25-02-2004 πληροφορηθήκαμε ότι ο ΓΓ της περιφέρειάς μας, δηλώνει ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν κονδύλια για τις άμεσες εργασίες που χρειάζεται ο λιμενοβραχίονας του νησιού μας . Από τον τύπο πάλι  της 03-03-2005 με ικανοποίηση πληροφορούμεθα ότι μετά από γρήγορες συντονισμένες ενέργειές βρέθηκαν τα χρήματα και μειώθηκε η ανησυχία μας. Αν δεν βρίσκονταν  σύντομα ώστε να αποκατασταθεί η συγκοινωνία με το Λαύριο οι μικροεπιχειρηματίες του νησιού μας θα δοκιμάζονταν για άλλη μια φορά διότι όσο μαθημένοι και να είναι στις χρόνιες δοκιμασίες αυτή τη φορά πιστεύουμε ότι δεν θα άντεχαν.


* Τα προβλήματα του νησιού μας τα γνωρίζουμε πολύ καλά . Αρκετοί από τους Ψαριανούς της διασποράς έχουμε γεννηθεί και μεγαλώσει στα Ψαρά πηγαίνουμε κάθε χρόνο στο νησί μας είμαστε Δημότες Ψαρών , έχουμε γονείς, αδέλφια συγγενείς και φίλους στα Ψαρά και με την άμεση σχεδόν καθημερινή επαφή μαζί τους γνωρίζουμε ότι για να φυλάξουν Θερμοπύλες υποφέρουν . Την αγάπη μας για τα Ψαρά θα έπρεπε να την γνωρίζεται διότι είστε Βουλευτής της περιφέρειάς μας και ο Βουλευτής πρέπει να γνωρίζει αυτούς που περιμένει να τον στηρίξουν. Δεν μπορείτε λοιπόν να μας λέτε απληροφόρητους.
* Όσον αφορά την κατηγορία που μας προσάπτετε ότι πιθανόν να κρύβονται σκοπιμότητες πίσω από την ενέργειά μας σας λέμε ότι διαβάζοντάς ένας κοινός νους τη ΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΑΣ θα καταλάβει ότι απευθύνεται σε όλους όσους έχουν οδηγήσει ή θα συνεχίσουν να οδηγούν το νησί μας στην απομόνωση και την ερήμωση. 
* Είναι άστοχο όσο και να θέλατε να μας επιστρέψετε το ύφος της επιστολής μας να απευθύνεστε στον πολιτιστικό σύλλογο των Ψαριανών και να του λέτε ότι μόλις τώρα θυμήθηκε τον Κωσταντή Κανάρη , ότι και αν θέλατε να πείτε στη συνέχεια ,εξ άλλου συμφωνούμε απόλυτα (πράγμα που αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει σκοπιμότητα πέρα από το καλό του νησιού μας) ότι κατά το παρελθόν κάποιοι έρχονταν και παρέρχονταν από τα ηρωικά Ψαρά και έδιναν για κάποια θέματα ζωτικής σημασίας για το νησί μας (όπως π.χ. τη σύνδεση του νησιού μας με την ηπειρωτική Ελλάδα) μόνο υποσχέσεις .


* Στο ερώτημά της ΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΜΑΣ αν ενεργήσατε ή γράψατε ποτέ μια απάντηση στις επιστολές μας για την βελτίωση της συγκοινωνίας του νησιού μας με το Λαύριο μας ρωτάτε πότε επικοινωνήσαμε με τον βουλευτή μας . Πληροφορούμε λοιπόν εσάς και τους αποδέκτες της παραπάνω επιστολής σας ότι σας έχουμε αποστείλει τις παρακάτω επιστολές για τις οποίες δεν έχουμε λάβει καμία απάντησή σας ούτε κοινοποίηση ενέργειάς σας:
1. Επιστολή μας προς ΥΕΝ με κοινοποίηση σε σας με αριθμό πρωτοκόλλου Α.Ψ/ΑΝΚ/133-12/05/2004 με την οποία ζητούσαμε η εκτέλεση του μοναδικού εβδομαδιαίου  δρομολογίου Λαύριο -Ψαρά να γίνεται τους καλοκαιρινούς μήνες στο Σαββατοκύριακό.
2. Επιστολή μας προς ΥΕΝ με κοινοποίηση σε σας με αριθμό πρωτοκόλλου Α.Ψ/ΑΝΚ/140-11/06/2004 με την οποία απαντούσαμε στην τηλεφωνική άρνηση του Υ.Ε.Ν. για την ικανοποίηση του παραπάνω αιτήματός μας και ζητούσαμε να επανεξεταστεί ώστε να μην καταδικαστεί το νησί μας στην απομόνωση , την αφάνεια και την ερήμωση.
3.  Επιστολή μας προς ΚΑΜΑΡΙΩΤΙΣΑ ΝΑΥΤ/ΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΣΑΟΣ ΑΝΕΣ) με κοινοποίηση σε σας με αριθμό πρωτοκόλλου Α.Ψ/ΑΝΚ/141-21/06/2004 με την οποία επισημαίναμε την αδιαφορία και έλλειψη ευθύνης της παραπάνω εταιρίας απέναντι στους ταξιδιώτες του νησιού μας και επαναλαμβάναμε το ανικανοποίητο αίτημά μας για δρομολόγιο το Σαββατοκύριακο.
4. Επιστολή  της παραπάνω Ναυτιλιακής με ημ/νια 22-06-2004 προς την Αδελφότητά μας και κοινοποίηση σε σας ότι έγινε πρόταση από μέρους της προς το Υ.Ε.Ν. για τροποποίηση του δρομολογίου και εκτέλεσής του το Σαββατοκύριακό αλλά το ΥΕΝ αρνήθηκε με την δικαιολογία ότι θα αντιδράσουν οι φορείς των άλλων νησιών για την μικρή καθυστέρηση της αλλαγής πορείας του πλοίου προς τα Ψαρά .
Εδώ άρχισε ο φτωχός μας πολιτιστικός Σύλλογος να διδάσκεται ότι τα αιτήματα δεν ικανοποιούνται αρμοδίως αλλά με αντιδράσεις.
5. Επιστολή μας προς ΥΕΝ με κοινοποίηση σε σας με αριθμό πρωτοκόλλου Α.Ψ/Ε.Κ.Π/145-16/10/2004 . Το καλοκαίρι έφυγε και οι άμοιροι Ψαριανοί της διασποράς αποφασίζουν απογοητευμένοι να ξεκινήσουν από τον Οκτώβριο τις προσπάθειες για βελτίωση της συγκοινωνίας από Λαύριο ελπίζοντας ότι οι αρμόδιοι φορείς θα ικανοποιήσουν κάποια στιγμή το αίτημά τους που σημειωτέον είναι ζωτικής σημασίας για το νησί τους.
6.  Επιστολή μας προς ΥΕΝ με κοινοποίηση σε σας με ημερομηνία 09/02/2005 με την οποία ζητούμε για ακόμα μια φορά την βελτίωση της συγκοινωνίας με αύξηση των δρομολογίων και με αίτημα την ίση μεταχείριση των Ψαρών με τα άλλα νησιά της ίδιας άγονης γραμμής  εξηγώντας σας τους λόγους του ΄΄ τιποτ΄  αρχόντοι δε φελά για την σωτηρία των Ψαρών μονάχα το καράβι΄΄
 Θα μπορούσατε κάλλιστα να ισχυριστείτε ότι δεν μας απαντήσατε επειδή είμαστε πολιτιστικός σύλλογος . Τότε θα σας ρωτούσαμε  αν ενεργήσατε ή απαντήσατε στις συνημμένες επιστολές του Δήμου Ψαρών προς ΥΕΝ με κοινοποίηση σε σας με αριθμό πρωτ. 576/25-05-2004 και 711/15-06-2004 με τις οποίες έθετε το ίδιο αίτημα με επισήμανση στη δεδομένη μέχρι τώρα πραγματική εγκατάλειψη του νησιού μας και την μείωση των μονίμων κατοίκων.


Στην προσπάθειά μας για την ανάπτυξη και την μη ερήμωση του τόπου που
γέννησε και εμάς τους Ψαριανούς της διασποράς ζητάμε φίλους και σύμμαχους.  Αν λοιπόν η ΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΑΣ στον ετήσιο χορό του
συλλόγου μας ευαισθητοποίησε κάποιους για να σταθούν στο πλευρό μας
εσείς τι λέτε; Θα πρέπει να μετανιώσουμε που την γράψαμε;


Εμείς λοιπόν είμαστε ικανοποιημένοι που μας απαντήσατε και μας ενημερώ-
σατε.
 
            Ευχαριστούμε και περιμένουμε στο μέλλον να έχουμε καλύτερη ανταπόκριση
            στα δίκαια αιτήματα που αφορούν την ανάπτυξη του νησιού μας.



 
AΔΕΛΦΟΤΗΣ ΨΑΡΙΑΝΩΝ
ΠΡΟΣ                  : Μ.Μ.Ε Χίου
Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όσους φίλους Χιώτες αλλά και όλους όσους κατανόησαν τους λόγους και συμπαραστάθηκαν στην απόφαση του Συλλόγου μας να στείλει για την ημέρα της χοροεσπερίδας μας ΚΑΙ ΜΟΝΟ την γνωστή πλέον ΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ προς τους αποδέκτες της.


 Αισθανόμαστε την ανάγκη να αναλύσουμε το περιεχόμενό της και να το μοιρασθούμε με τους αναγνώστες σας αν φυσικά δεχθείτε να μας φιλοξενήσετε σε κάποια στήλη σας.


Ρωτάμε , η αποστολή της έκρυβε  σκοπιμότητες από μέρους μας και προσωπικά οφέλη ώστε την επόμενη μέρα το Δ.Σ. του Συλλόγου μας  να βάλλεται από όλο σχεδόν τον εμπλεκόμενο πολιτικό κόσμο (και όχι μόνο)  του νομού μας;


Πήραμε την ΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ στα χέρια μας και βεβαιωθήκαμε ότι δεν έγινε κάποιο τυπογραφικό λάθος και ότι πράγματι απευθυνόταν προς όλους. Ησυχάσαμε.     Δεν φαίνεται να υπάρχει καμία πολιτική σκοπιμότητα – πού την είδαν;
Διαβάζουμε τα ερωτήματά μας: οι κυβερνήσεις σας τι έκαναν για το νησί μας τόσα χρόνια ; Όλοι έσπευσαν να μας πουν για τα Έργα που έχουν γίνει ή θα γίνουν σε ένα νησί που δεν μπορεί να κρατήσει αυτούς για τους οποίους προορίζονται. Δεν διαβάσαμε πουθενά όμως ένα Έργο ή ένα μέτρο που έχουν πάρει ή θα πάρουν για να σταματήσει η αιμορραγία της εσωτερικής μετανάστευσης των Ψαριανών που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί τα Ψαρά στην ερήμωση, πριν 20 χρόνια ο πληθυσμός ήταν 750 άτομα και σήμερα είναι μόνο 270  ,ένα Έργο ή ένα μέτρο που θα έδινε πληρωμένη απάντηση στο επόμενο ερώτημα της ΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΜΑΣ για το οποίο δεν πήραμε από κανέναν καμία απάντηση: Tου τι κάνατε για να μην ερημώσει το νησί μας.
Λύση για να μην ερημώσει το νησί μας υπάρχει και θα μπορούσε να υλοποιηθεί αν οι άρχοντές μας ενεργούσαν για το επόμενο ερώτημα της ΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΜΑΣ για το οποίο άλλος είπε ότι δεν τον ενοχλήσαμε ποτέ και άλλος ότι μας απαντούσε πάντα {σε όλους στείλαμε 6(ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΨΑΡΙΑΝΩΝ)+2(ΔΗΜΟΣ ΨΑΡΩΝ)= 8 επιστολές τους τελευταίους 9 μήνες στις οποίες δεν μας απάντησε κανείς } .Στο ερώτημα δηλαδή του τι κάνατε για την βελτίωση της συγκοινωνίας του νησιού μας με το Λαύριο.
Σας παραθέτουμε στο σημείο αυτό ένα απόσπασμα επιστολής της ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ προς το Υ.Ε.Ν :
Τιποτ΄ αρχόντοι δε φελά ( για  ακόμα μια φορά) για την σωτηρία των Ψαρών (διάβαζε  και κάθε νησιού όπως τα Ψαρά) μονάχα το καράβι . Το καράβι που πληρώνοντας κατ ΄αρχήν δημόσια υπηρεσία (διαβάζουμε ότι οι επιδοτήσεις του ΥΕΝ από 645.102,62 ευρώ το 2000 θα ανέλθουν στα 15.643.182 ευρώ το δρομολογιακό έτος 2004-2005) θα έχει απρόσκοπτη πρόσβαση στο πανέμορφο νησί μας ,θα γίνει πόλος τουριστικής ανάπτυξης ,θα αναβαθμίσει τις περιουσίες των ανθρώπων οι οποίοι θα επιστρέψουν και θα επενδύσουν στο νησί τους ,θα βοηθηθεί η οικονομία του νησιού, δεν θα κλείσει ο μοναδικός φούρνος, δεν θα εγκαταλείψουν τα Ψαρά (είναι έτοιμοι να το κάνουν) ο οικοδόμος ,ο ηλεκτρολόγος, ο υδραυλικός ,ο μαραγκός  ο ψαράς ,ο κτηνοτρόφος,…….. αλλά θα έλθουν  και άλλοι, που θα μείνουν στο νησί,  και οι Ψαριανοί της διασποράς που αγαπούν το νησί τους και το εγκατέλειψαν λόγω της αδιαφορίας του κράτους , έχοντας καλή συγκοινωνία θα επισκέπτονται συχνά το νησί Χειμώνα- Καλοκαίρι και τότε θα ζητήσουν και οι εκπρόσωποι των ναυτιλιακών εταιρειών, αφού θα έχουν όφελος, να προσεγγίσουν τα Ψαρά, χωρίς την επιδότηση του κράτους.


Όσον αφορά το τελευταίο ερώτημα σχετικά με το λιμάνι αυτό δεν χρειάζεται ανάλυση . Τα αποτελέσματα τα είδαμε.


Διαβάζοντας ξανά και ξανά την ΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΑΣ δεν βρήκαμε κανένα σημείο με το οποίο παρεμβαίναμε σε υποθέσεις του Δήμου μας .
 
Θα θέλαμε λοιπόν να πούμε σε όσους μας κατακρίνουν για την κίνησή μας αυτή ότι και Ψαριανοί αληθινοί ήμαστε και δεν ντρεπόμαστε που ενδιαφερόμαστε για το νησί μας. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν έχουμε σκοπιμότητες και συμφέροντα, απλά οι πρόγονοί μας εκτός του ότι μας μετέδωσαν κάποια γονίδια ντομπροσύνης  μας δίδαξαν ότι οι αγώνες δεν κερδίζονται με υποτέλεια αλλά με υπερήφανη στάση , που πρέπει σ΄ ανθρώπους με ιστορία να είναι στάση ζωής.


Σας ευχαριστούμε για την φιλοξενία .
Για το Δ.Σ


    Ο Πρόεδρος                                                                          Ο Γενικός Γραμματέας


Ανδρέας Ν. Καραγιώργης                                                         Ευαγγελία Κ. Πισσάνου                                            


ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ
1. Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου
2. Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
3. Δήμος Ψαρών
4. Μορφωτικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος <<Κ. Κανάρης>>
5. Σύλλογος Επαγγελματιών Αλιέων Ψαρών

Διαφήμιση