Αρχική Νέα Τοπικά Έργα βελτίωσης στη Λεωφόρο ενώσεως – Κατακύρωση διαγωνισμού για το...

Έργα βελτίωσης στη Λεωφόρο ενώσεως – Κατακύρωση διαγωνισμού για το φράγμα Κατράρη

10

Στην αποκατάσταση του οδοστρώματος στο δρόμο της Λεωφόρου Ενώσεως και από το προσκυνητάρι στη Φάρκαινα μέχρι τη στροφή για τον Καρφά πρόκειται να προχωρήσει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Στη χθεσινή Νομαρχιακή Επιτροπή εγκρίθηκε η μελέτη και η δημοπράτηση του σχετικού έργο καταρχήν μέχρι το κέντρο διασκέδασης (“Της Θοδώρας”) που βρίσκεται στην περιοχή του αεροδρομίου.
Εισηγούμενος το θέμα ο Νομάρχης Πολύδωρος Λαμπρινούδης επισήμανε την ανάγκη να γίνουν βελτιωτικές εργασίες και διότι έχει φθαρθεί η άσφαλτος αλλά και γιατί με τη διαμόρφωση που έκανε ο Δήμος Χίου έχουν μείνει κενά μεταξύ της σημερινής ασφάλτου και των πεζοδρομίων.
Στην ερώτηση του μέλους της επιτροπής Γιάννη Γαϊσίδη για το αν ο δρόμος αυτός θα παραμείνει και μετά την επέκταση του αεροδρομίου δεν είχαμε ακριβή απάντηση παρά μόνο το σχόλιο από πλευράς Νομάρχη ότι ο δρόμος χρήζει άμεσης βελτίωσης…
Εξάλλου ο κ. Λαμπρινούδης επέκρινε την καχυποψία του κ. Γαϊσίδη σχετικά με το αν έχει περάσει το συγκεκριμένο έργο από το νομαρχιακό συμβούλιο, θέμα για το οποίο υπήρξε διαβεβαίωση και από τη Διεύθυνση Προγραμματισμού.
Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Οδοποιίας με 180.000 ΕΥΡΩ και πιστεύεται ότι θα μπορεί να ξεκινήσει τον προσεχή Απρίλιο.


Ανησυχία για Κατράρη
Αντίθετα άγνωστο είναι αν θα καταφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι εταιρείες που πήραν μέρος στο διαγωνισμό για την κατασκευή του φράγματος Καλαμωτή. Οι ενστάσεις των 4 από τις 5 εταιρείες, των οποίων οι προτάσεις αξιολογήθηκαν από την επιτροπή της Ν.Α. Χίου, απορρίφθηκαν από τη Νομαρχιακή Επιτροπή αφού κρίνεται ότι καλώς κινήθηκε η όλη διαδικασία της επιλογής του αναδόχου με ποσοστό έκπτωσης (βάση του μαθηματικού τύπου) ύψους 29,5%.
Επίσης εγκρίθηκε η τοπογραφική μελέτη για το φράγμα του Σαραπιού, για να δηλώσει την ικανοποίησή του ο κ. Νομάρχης σχετικά με την πορεία των μελετών του έργου που δίνει δικαίωμα στη ΔΕΥΑΧ να προχωρήσει και στη δημοπράτηση του δικτύου από την περιοχή του φράγματος μέχρι το Θόλος (προς αντικατάσταση του δικτύου του Ναγού).
Εξάλλου σε ερώτημα του κ. Γαϊσίδη σημειώθηκε  ότι εταιρεία που βρισκόταν στη Χίο για τις εργασίες στην ιχθυόσκαλα αναμένεται άμεσα να ξεκινήσει εργασίες για τις έκτακτες παρεμβάσεις στο λιμάνι των Ψαρών.
Τέλος εκτός ημερησίας διάταξης εγκρίθηκαν 10.000 ΕΥΡΩ για να γίνουν επισκευαστικές εργασίες στο κτήριο του πρώην δημοτικού Σχολείου Φυτών.