Αρχική Νέα Τοπικά Ημερίδα επαγγελματιών για τον τουρισμό

Ημερίδα επαγγελματιών για τον τουρισμό

6


Συζήτηση με θέμα “προβλήματα των άμεσα και έμμεσα εμπλεκόμενων με τον Τουρισμό κλάδων και προτάσεις για την επίλυσή τους” διοργανώνεται από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής (ΝΕΤΠ) σε συνεργασία με το Γραφείο Τουρισμού της Ν.Α. Χίου την Κυριακή 20 Μαρτίου.
Η εκδήλωση θα γίνει στις 10.30 το πρωί στην αίθουσα “ΜΙΧΑΗΛ ΒΟΥΡΝΟΥΣ” του Νομαρχιακού Συμβουλίου και έχουν κληθεί να συμμετάσχουν εκτός από τα μέλη της ΝΕΤΠ, οι Δήμαρχοι, το Επιμελητήριο, η Ομοσπονδία ΕΒΕ, τα τουριστικά γραφεία, οι σύλλογοι εστιατορίων και καφετεριών, τα ταξί και τα ΚΤΕΛ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Νομαρχίας “η ανοικτή αυτή συζήτηση σκοπό έχει να αποτυπώσει την υφισταμένη σήμερα κατάσταση σ’ ό,τι αφορά την Τουριστική δραστηριότητα στο Νομό, να καταγράψει τα προβλήματα, αλλά και τους προβληματισμούς των επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου και συγχρόνως να μελετηθούν προτάσεις και δράσεις για τη βελτίωση ή επίλυσή τους. Επίσης θα αποτελέσει αφορμή για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επισκέπτες μας από τις υποδομές αλλά και την παροχή υπηρεσιών”.
Με αφορμή και την τελευταία παράγραφο ελπίζουμε να μην “κολλήσει” η συζήτηση στο θέλουμε αεροδρόμιο, λιμάνι, νερό κοκ, πράγματα δηλαδή που έχουν χιλιοειπωθεί και που σίγουρα δεν προλαβαίνουν να αλλάξουν πριν την έναρξη μιας νέας χρονιάς.
Περιμένουμε από τους επαγγελματίες να προβούν πραγματικά σε παρατηρήσεις και τελικά αποφάσεις για αυτά τα θέματα που θα βελτιώσουν την παραμονή του ξένου στο νησί μας που με το ενιαίο πια νόμισμα μπορεί άμεσα να συγκρίνει αν αυτό που του προσφέρουμε είναι ακριβό ή φθηνό.
Γιατί αν είναι να ακούσουμε μία από τα ίδια κρίμα το πρωινό της Κυριακής…