Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών: Η Κυβέρνηση υπαναχωρεί των δεσμεύσεων της για διορισμό...

Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών: Η Κυβέρνηση υπαναχωρεί των δεσμεύσεων της για διορισμό ωρομισθίων και αναπληρωτών

28

 Δελτίο Τύπου εξέδωσε η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών (Π.Ε.Α) για να εκφράσει την έντονη ανησυχία της ότι η Κυβέρνηση δεν προχωρεί σε μονιμοποιήσεις Αναπληρωτών και Ωρομισθίων εκπαιδευτικών που έχουν πάνω απο 30 μήνες πραγματική προϋπηρεσία.
Συγκεκριμένα στο Δελτίο Τύπου η ΠΕΑ αναφέρει:

“Το καλοκαίρι του 2004 η Κυβέρνηση προχώρησε σε ψήφιση νόμου για την θέσπιση πίνακα αναπληρωτών; ωρομισθίων εκπαιδευτικών με 30μηνη πραγματική προϋπηρεσία στη ΔΗΜΟΣΙΑ Α/ΘΜΙΑ & Β/ΘΜΙΑ ΕΚΠ/ΣΗ μέχρι 30-6-2004 και μονιμοποίηση τους πέραν των ποσοστών 60-40% μέχρι το σχολικό έτος 2007-2008.
Σε επίσημη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε λίγο πριν την εκπνοή του 2004 με το Δ.Σ. της Ένωσης σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επανέλαβε την δέσμευσή της για άμεση υλοποίηση της ρύθμισης και ανταποκρίθηκε θετικά σε πολλά από τα αιτήματα που της τέθηκαν, επισημαίνοντας με σχετικό δελτίο τύπου τη συνέχιση της συνεργασίας με την Π.Ε.Α. για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου. Τέλος δεσμεύτηκε για την έκδοση σχετικής εγκυκλίου μέχρι το πρώτο 15νθήμερο του Ιανουαρίου, ώστε οι αναπληρωτές να καταθέσουν τις προϋπηρεσίες τους και να συνταχθεί ο πίνακας.
Έκτοτε έχουν περάσει ήδη δύο μήνες και παρατηρείται στασιμότητα ως προς την υλοποίηση των δεσμεύσεων του Υπουργείου. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι η σχετική εγκύκλιος δεν έχει ακόμα εκδοθεί και ο πίνακας των εχόντων 30μηνη προϋπηρεσία δεν έχει ακόμα συνταχθεί.
Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών όλο αυτό το χρονικό διάστημα πραγματοποιώντας συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία και υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥπΕΠΘ πιέζει για την σύνταξη των πινάκων μονίμων διορισμών και αναζητεί μάταια τις αιτίες αυτής της δίμηνης καθυστέρησης .
Σύμφωνα με βάσιμες πληροφορίες η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου υπαναχωρεί των ψηφισμένων δεσμεύσεών της, επικαλούμενη λόγους οικονομικής στενότητας. Παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις της Υπουργού, κυρίας Γιαννάκου και του Υφυπουργού κυρίου Καλού στη Βουλή, ότι οι διορισμοί των 30μηνιτών θα είναι επιπλέον και πέραν των οριζομένων ποσοστών, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, μεθοδεύεται η απορρόφηση των 30μηνιτών μέσω του ποσοστού 40%.
Οι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί της χώρας ιδιαίτερα ανήσυχοι από την κωλυσιεργία του Υπουργείου καλούν την πολιτική ηγεσία του να σεβαστεί το πνεύμα και το γράμμα του νόμου που η ίδια προώθησε προς ψήφιση. Επιπλέον προειδοποιούν ότι δεν θα επιτρέψουν οποιαδήποτε αλλοίωση του νόμου όσον αφορά το κριτήριο της δημόσιας προϋπηρεσίας για την ένταξη στον πίνακα και του διορισμού των εγγεγραμμένων αυτόν πέραν των οριζομένων ποσοστών, όπως ρητώς αναφέρει ο νόμος 3255/2004.
Η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών ενόψει αυτών των δυσοίωνων εξελίξεων θα προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης, με την οργάνωση πανελλαδικού συλλαλητηρίου, προκειμένου να προασπίσει τα συμφέροντα των αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών της δημόσιας εκπαίδευσης και να πιέσει για την άμεση και πλήρη εφαρμογή του νόμου.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Α. ΣΟΥΡΟΥΝΗΣ
Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Α. ΤΖΙΝΑΒΟΥ”