Αρχική Νέα Τοπικά Εντονη συζήτηση στα Καρδάμυλα για το δημοτικό Σπαρτούντας

Εντονη συζήτηση στα Καρδάμυλα για το δημοτικό Σπαρτούντας

8Σε υψηλούς τόνους και με την απειλή για αποχώρηση από πλευράς του Δημάρχου διεξήχθη η συζήτηση για το κλείσιμο του δημοτικού σχολείου της Σπαρτούντας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καρδαμύλων, την Παρασκευή 11 Μαρτίου.
Με ένα παιδί φέτος το Δημοτικό Σχολείο και με την οικογένειά του να ζητά να συνεχίσει στα Καρδάμυλα, ήδη η Νομαρχιακή Επιτροπή Παιδείας έχει πάρει την απόφαση να κλείσει το σχολείο και η μία θέση δασκάλου να προστεθεί στα Καρδάμυλα ώστε το εκεί Σχολικό Κέντρο να γίνει 7θεσιο.
Δριμύ ήταν το κατηγορώ του Βαγγέλη Μελιτζάνη που τόνισε ότι σε αντίθεση με πριν 4 χρόνια όταν είχε ξαναέρθει το θέμα η Δημοτική Αρχή τώρα δεν αντέδρασε. Μην μπορώντας βέβαια να παραβλέψει ότι τώρα έχουμε μόνο ένα μαθητή κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή Μαρινάκη ότι δεν στήριξε το σχολείο και δεν δημιούργησε τις προϋποθέσεις εκείνες για να αυξηθεί ο αριθμός των παιδιών.
Ο αντιδήμαρχος Αριστείδης Κελεπερτζής υποστήριξε ότι την προηγούμενη φορά υπήρχαν 3 παιδιά που πήγαιναν στο σχολείο που και με την έντονη παρέμβαση της Ελπίδας Τσουρή διατηρήθηκε. Το τελευταίο προκάλεσε την αντίδραση του κ. Μελιτζάνη, χαρακτηρίζοντας τα επιχειρήματα του αντιδημάρχου ως “εποχής Κουτσόγιωργα”.
Στην επισήμανση του Προέδρου του σώματος για δίλεπτη δευτερολογία υπήρξε νέα αντιπαράθεση, για να επέμβει ο Δήμαρχος Νίκος Μαρινάκης λέγοντας ότι αν δεν τηρηθεί η διαδικασία δεν θα παραμείνει στο συμβούλιο. “Μπορεί να γίνει και χωρίς εσάς η συνεδρίαση” του ανταπάντησε ο κ. Μελιτζάνης για να δεχθεί την κριτική του Δημάρχου που σημείωσε ότι για όλους είναι δύσκολο να αποφασίζουν το κλείσιμο ενός σχολείου δεν μπορούν όμως να παραβλέψουν τι θέλει η οικογένεια και πιο είναι το καλό του παιδιού.
Κατά της πρότασης στάθηκε και ο δ.σ. Σταμάτης Πιτσικούλης που τόνισε ότι και την προηγούμενη φορά ήταν θέση του να μην κλείσει το σχολείο…


Internet στο Βίκι
Η μείζονα μειοψηφία καταψήφισε εξάλλου την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για τη Διαδημοτική Συνεργασία με το Δήμο Αμανής ώστε μέσα από το ΘΗΣΕΑ να γίνει η προμήθεια ενός πολυμηχάνηματος τονίζοντας ότι άλλες είναι οι προτεραιότητες του Δήμου.
Κατά πλειοψηφία πέρασε και η πρόταση για διεκδίκηση ενός “ONE SHOP STOP” που θα έχει έδρα το Βίκι. Πρόκειται για τη στελέχωση ενός γραφείου όπου θα μπορεί ο κάθε κάτοικος να κάνει χρήση των ευεργετημάτων των νέων τεχνολογιών. Η πρόταση του κ. Μελιτζάνη να γίνει στο Πιτυός, σχολιάστηκε από τον πρόεδρο του σώματος Μιχάλη Καπίρη ως μια προσπάθεια να δημιουργήσει πρόβλημα στον Πρόεδρο του Τ.Σ. Παντελή Μαυριάνο για να υπάρξει η διευκρίνηση του τελευταίου ότι ξέρει να κρίνει. Το ζήτημα είναι βέβαια αυτό το γραφείο να στελεχωθεί και με προσωπικό, μέχρι να φθάσουμε στο σημείο εκείνο όπου όλοι οι κάτοικοι στα χωριά του Πελινναίου θα μπορούν να… σερφάρουν στο διαδίκτυο.