Αρχική Green Life Υγεία- Διατροφή Η Διοίκηση του Δρομοκαϊτειου ζητά να παραμείνει το Κληροδότημα

Η Διοίκηση του Δρομοκαϊτειου ζητά να παραμείνει το Κληροδότημα

21Σε ενημέρωση των τοπικών φορέων σε μια προσπάθεια συμπαράστασης στο κληροδότημα του Δρομοκαϊτειου Ψυχιατρικού Νοσοκομείου, λίγες μέρες πριν τη συζήτηση του Σχεδίου νόμου για την υγεία στη Βουλή προχώρησε τις τελευταίες ημέρες η Διοίκηση του Κληροδοτήματος. Τονίζοντας ότι το υπουργείο κινείται αντισυνταγματικά και ζητά την κατάργηση του, ο Πρόεδρος κ. Νίκος Τσικής και το μέλος του Δ.Σ. κ. Παναγιώτης Βαρλάς παραχώρησαν την προηγούμενη Πέμπτη (10/3) συνέντευξη τύπου.
Εκεί ανέλυσαν τη σημερινή κατάσταση του Δρομοκαϊτειου τονίζοντας τη μεγάλη προσφορά του προς τη Χίο αλλά και προς όλους τους Έλληνες πολίτες μέσα από τη συνεχή λειτουργία του για 118 χρόνια.
Εξηγώντας όλη την πορεία του Ιδρύματος από το 1981, το πως μπήκε στο ΕΣΥ υπό τις πιέσεις όπως είπαν του τότε υπουργού Υγείας Γιώργου Γεννηματά, αλλά και τις προσπάθειες του πρώην υπουργού κ. Αλέκου Παπαδόπουλου να καταργήσει το Κληροδότημα, τόνισαν ότι ήδη έχουν δικαιωθεί με δύο αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.
 Ιδιαίτερη κριτική άσκησαν στο σημερινό υπουργό Υγείας κ. Νικήτα Κακλαμάνη ο οποίος όχι μόνο δεν τους δέχθηκε για να εκθέσουν τα επιχειρήματά τους. Αλλά και μέσω του διορισθέντος νέου Διοικητή τους αντιμετωπίζει με απαράδεκτο τρόπο.
Στην ερώτησή μας τι θα έλεγαν στον υπουργό πέρα από το γεγονός ότι πρόκειται για ένα χιώτικο κληροδότημα που δεν πρέπει να χαθεί, μας απήντησαν ότι όλα όσα αναφέρονται στην αιτιολογική έκθεση επί του άρθρου 12 του νομοσχεδίου είναι ψευδή ακόμα και συκοφαντικά, ότι το Δρομκαιτειο έχει να επιδείξει 18 εκ. ΕΥΡΩ αποθεματικό, χωρίς να έχει χρέη με αναπαλαιωμένες κτιριακές μονάδες και πολλές καινούργιες και με μια διαχείριση άψογη σύμφωνα με τις εκθέσεις του ελεγκτικού Συμβουλίου.
“Είμαστε ολοκάθαροι, άμισθοι και προσφέρουμε” μας τόνισαν ενώ δήλωσαν ότι και τα 5 μέλη ανά πάσα στιγμή δηλώνουν ότι θα φύγουν εφόσον όμως σιγουρευτούν ότι δεν κινδυνεύει το κληροδότημα.