Αρχική Νέα Τοπικά Συνεδρίαση Νομαρχιακής Επιτροπής στις 10.00 π.μ. της Πέμπτης

Συνεδρίαση Νομαρχιακής Επιτροπής στις 10.00 π.μ. της Πέμπτης

7


Η κατακύρωση των πρακτικών για τους διαγωνισμούς των έργων που αφορούν το Βοτανικό Κήπο Δήμου Ιωνίας και τον Παιδικών Κατασκηνώσεων στα Σκλαβιά, κατά την αυριανή συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής ανοίγει το δρόμο για την ανάληψη των έργων από τους μειοδότες εργολάβους.
Αυτά είναι δύο από τα συνολικά 8 θέματα που στις 10.00 το πρωί της Πέμπτης θα εξετάσει η Νομαρχιακή Επιτροπή.
Ειδικά ο Βοτανικός Κήπος Ιωνίας αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό αναπτυξιακό έργο που θα δώσει μια άλλη δυναμική στην ευρύτερη περιοχή, εφόσον βέβαια λειτουργήσει ως ένα πραγματικό ζωντανό μουσείο με όλα τα είδη χλωρίδας της Χίου.
Σε ότι αφορά τις κατασκηνώσεις στα Σκλαβιά θα αντικατασταθούν οι σκηνές με ξύλινα σπιτάκια, αναβαθμίζοντας έτσι τις υπηρεσίες που προσφέρονται.
Επίσης στην ημερήσια διάταξη είναι και θέματα που αφορούν τον οδικό άξονα Χίου- Μεστών και τα εναπομείναντα τμήματά του.
Εξάλλου ολοκληρώνεται η μελέτη για το λιμάνι των Ψαρών ώστε άμεσα να δημοπρατηθεί το έργο και να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών από τη θεομηνία, ενώ σε 20 ημέρες υπολογίζεται πως θα παραδοθεί η οριστική μελέτη για το λιμάνι Μεστών.