Αρχική Νέα Τοπικά Τετράωρη στάση εργασίας, αλλά μπορούμε και να απεργήσουμε…

Τετράωρη στάση εργασίας, αλλά μπορούμε και να απεργήσουμε…

8Την αντίθεση στην πολιτική της λιτότητας, της ανεργίας, της ακρίβειας και της ανασφάλειας διαδηλώνουν αύριο Πέμπτη οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα με τη συμμετοχή στην 4ώρη στάση εργασίας.
Με συγκέντρωση στις 12.00 το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο η στάση εργασίας είναι από τις 12.00 έως τις 4.00 το απόγευμα και σε αυτή καλούν Εργατικό Κέντρο και Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ.
Να σημειώσουμε πάντως ότι πρωτοβάθμια σωματεία και Ομοσπονδίες έχουν κηρύξει 24ώρη απεργία οπότε και καλύπτονται οι περισσότεροι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα να απεργήσουν.{e]
Ο Πρόεδρος του ΕΚ Τάσος Κώσταλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, επισήμανε ότι ειδικά την μεταολυμπιακή εποχή οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να αντέξουν άλλα βάρη. Τόνισε ότι οι εργαζόμενοι διεκδικούν μέτρα όσο αφορά την ανεργία και πολιτικές ενίσχυσης της εργασίας. Τόνισε επίσης ότι οι κινητοποιήσεις αναμένεται να κλμακωθούν, ενώ ήδη ακολουθώντας το τριήμερο δράσης που έχει ανακοινωθεί και κεντρικά σε επίπεδο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ χθες το απόγευμα υπήρξε συνάντηση με τους εκπροσώπους των φορέων για τη διοργάνωση αντιπολεμικού συλλαλητηρίου το Σάββατο, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την αμερικανική επέμβαση στο Ιράκ.
Ο εκπρόσωπος του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Αλέκος Γαϊτάνος σημείωσε ότι οι κινητοποιήσεις είναι μονόδρομος αφού δεν αφήνονται πολλά περιθώρια για επανάπαυση και μεμψιμοιρία.
Συμμετοχή στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου που γίνεται 12.00 το μεσημέρι δήλωσαν επίσης ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Γιώργιος Μακάς και ο αντιπρόεδρος των Συνταξιούχων ΤΕΒΕ Χριστόφορος Συριώδης. Στο ερώτημά μας γιατί άλλαξαν την ώρα αφού είχαν εκδώσει ανακοίνωση για τις 10.30 το πρωί σημείωσαν ότι επρόκειτο για μια ατυχή στιγμή και κακώς υπήρξε αυτή η σύγχυση.
Πάντως οι συνταξιούχοι του ΝΑΤ θα βρεθούν από τις 10.30 στο Εργατικό Κέντρο ενώ μισή ώρα μετά προχωρούν σε προσυγκέντρωση έξω από το σούπερ μάρκετ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ- MR MON το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και το ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο.
Απαντώντας στο σχόλιο που γίνεται από πλευράς συνδικαλιστών του ΚΚΕ ότι η στάση εργασίας είναι τουφεκιά στον αέρα, οι κ.κ. Κώσταλος και Γαϊτάνος σημείωσαν ότι το ίδιο θα μπορούσε να ειπωθεί και για την 24ώρη απεργία και τόνισαν ότι σημασία έχει η συμμετοχή καθώς και η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων
“Το θέμα δεν είναι διαδικαστικό” σημείωσε ο κ. Γαϊτάνος, ενώ ο κ. Κώσταλος σημείωσε ότι έγιναν προσπάθειες ώστε στις 176 Μαρτίου να είχαμε ένα παγχιακό συλλαλητήριο. Όμως οι έμποροι θεώρησαν ότι έτσι θα περνούσε σε δεύτερη μοίρα το θέμα του ωραρίου που τους απασχολεί άμεσα και για αυτό αναμένεται να προχωρήσουν σε κινητοποίηση την προσεχή Δευτέρα 21 Μαρτίου.