Αρχική Νέα Τοπικά Συλλαλητήριο ειρήνης την Παρασκευή από την ΠΕΔΥΕ

Συλλαλητήριο ειρήνης την Παρασκευή από την ΠΕΔΥΕ

7


Παγχιακή Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και την Ειρήνη.
(ΠΕΔΥΕ)

ΚΑΛΕΣΜΑ
Συμπληρώνονται δυο χρόνια
από την εγκληματική επίθεση και κατοχή των ΗΠΑ και των συμμάχων τους από ΕΕ και ΝΑΤΟ στο Ιράκ και έξι χρόνια από τη βάρβαρη επιδρομή του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία και την κατοχή στο Κόσσοβο.
Δυο χρόνια κατοχής του Ιράκ, καταλήστευσης του πλούτου και του μόχθου του ιρακινού λαού, αλλά και δυο χρόνια μεγαλειώδους αντίστασης. Οι απώλειες των Αμερικανών ιμπεριαλιστών και των συμμάχων τους καθημερινά αυξάνονται.
Οι πρόσφατες Σύνοδοι Κορυφής του ΝΑΤΟ και ΗΠΑ – ΕΕ που έγιναν στις Βρυξέλλες δείχνουν ότι οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι, παραμερίζοντας τις διαφορές τους με τις ΗΠΑ για τη μοιρασιά των κερδών από τις μέχρι σήμερα ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ, τις νομιμοποίησαν, εγκαινιάζοντας το δόγμα του προληπτικού πολέμου στο Ιράκ και ετοιμάζονται να δράσουν από κοινού ενάντια στον ηρωικό λαό της Κούβας, της Συρίας, του Ιράν, της Β. Κορέας και άλλων χωρών που αντιστέκονται στη Νέα Τάξη Πραγμάτων.
Στα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Γιουγκοσλαβία συμμετείχε και η χώρα μας. Πιστή στις επιταγές του ΝΑΤΟ, συμφώνησε σε όλες τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Ενισχύει την παρουσία Ελλήνων στρατιωτών στο Αφγανιστάν και ετοιμάζεται να εκπαιδεύσει Ιρακινούς Κουίσλινγκ, οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν ενάντια στον ιρακινό λαό. Οι ευθύνες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι μεγάλες.
Εντείνεται ο αυταρχισμός, δυναμώνουν οι κατασταλτικοί μηχανισμοί, καθώς οι ΗΠΑ, ΕΕ χτίζουν ένα παγκόσμιο σύστημα παρακολούθησης και τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, η ανάγκη να δυναμώσει το κίνημα των λαών κατά της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας γίνεται πιο επιτακτική. Γι’ αυτό, ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί. Πιο έντονος, πιο μαζικός.
Τιμώντας τα 50 χρόνια παρουσίας και της δράσης της Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, κλιμακώνουμε τους αγώνες ενάντια στη Νέα Τάξη Πραγμάτων. Καλούμε όλους τους αγωνιστές της ειρήνης, τους εργαζόμενους και τη νεολαία του Λεκανοπεδίου σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο.
ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΧΗΤΙΚΟ “ΠΑΡΩΝ”
* Για να βάλουμε φραγμό στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα. Να ανατρέψουμε τη Νέα Τάξη Πραγμάτων.
* Για να απαιτήσουμε τον άμεσο τερματισμό της κατοχής με την άμεση αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων από Ιράκ και Αφγανιστάν.
* Για να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στον ιρακινό, αφγανικό, παλαιστινιακό λαό και σε όλους τους λαούς που αγωνίζονται για την απελευθέρωσή τους από τον ιμπεριαλιστικό ζυγό.
* Για να μη συμμετέχει η Ελλάδα στους τυχοδιωκτισμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ.
* Να μη σταλούν Ελληνες στρατιώτες για την κατοχή στο Ιράκ.
* Για να φύγουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις από την πατρίδα μας.
* Για να προστατέψουμε τα δημοκρατικά δικαιώματά μας από τους ΝΑΤΟικούς “προστάτες” που έχουν αιματοκυλήσει τους λαούς.
ΕΜΠΡΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΛΑΟΥΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 18 ΜΑΡΤΗ 2005 ΣΤΙΣ 6:30 Μ.Μ. ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ
ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΑΠΛΩΤΑΡΙΑΣ