Αρχική Νέα Τοπικά 24ώρη απεργία συμβασιούχων στο ΥΠΠΟ

24ώρη απεργία συμβασιούχων στο ΥΠΠΟ

8


ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΟΎΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


(Λέσβου Λήμνου Χίου) του


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΊΟΥ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ του ΥΠΠΟ


ΣΤΌΧΟΣ ΤΟΥΣ: ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΚΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ
ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥΣ: Η ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ 
ΘΥΜΑ ΤΟΥΣ: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 
Διανύουμε μια περίοδο ευθείας και άμεσης επίθεσης στα συμφέροντα και στις κατακτήσεις των εργαζομένων. Η  κυβέρνηση του Κ Καραμανλή που υποσχέθηκε προεκλογικά τα πάντα σήμερα στην εφαρμογή τους το μόνο που μας γνωστοποιεί είναι η άλωση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας. ασφαλιστικό και εργασιακές σχέσεις στον Προκρούστη , λιτότητα με “ειλικρίνεια”  και αντιδημοκρατικότητα στην δημόσια διοίκηση και όλα με την επίκληση “της εντιμότητας και της ταπεινότητας” για ποιον άραγε;
Με ταπεινότητα και ειλικρίνεια απέρριψαν την πλειοψηφία των συμβασιούχων από τα υπηρεσιακά τους συμβούλια.
Με ταπεινότητα και ειλικρίνεια αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν τη σχέση εξαρτημένης εργασίας των συναδέλφων που με εντολή της υπηρεσίας δούλευαν και αμείβονταν από εργολάβους και ιδιώτες.
Με εντιμότητα και ειλικρίνεια  η διαδικασία μετατροπής των συμβάσεων μας από ορισμένου χρόνου σε αορίστου πετιέται  εκτός του χρονοδιαγράμματος που οι ίδιοι έθεσαν με το 164/2004 ΠΔ. (έως την 19 Μαρτίου το ΑΣΕΠ θα ολοκλήρωνε την διαδικασία και θα έδινε την εντολή για την δημιουργία των οργανικών θέσεων, ενώ ακόμη υποθέσεις βρίσκονται στα υπηρεσιακά συμβούλια).
Με εντιμότητα και ταπεινότητα χωρίς διάλογο προχωρούν στην προώθηση του Νέου Οργανισμού και Νέου Αρχαιολογικού Νόμου στο ΥΠΠΟ διαλύοντας ουσιαστικά τις αρχαιολογικές υπηρεσίες και το δημόσιο χαρακτήρα της πολιτιστικής κληρονομιάς και γενικότερα του πολιτισμού:
* Μετατρέποντας τα μεγάλα μουσεία σε ΝΠΔΔ
* Εκχωρώντας σε ιδιώτες σημαντικές υπηρεσίες του υπουργείου και ευρύτερα  του δημοσίου
* Υποβαθμίζοντας τις αρχαιολογικές υπηρεσίες -εφορείες αρχαιοτήτων συγκεντρώνοντας τις αρμοδιότητες σε περιφερειάρχες αρχαιολόγους (πολιτικά πρόσωπα) και στην κεντρική διοίκηση του υπουργείου.
* Καταργώντας συλλογικά όργανα (συμβούλια κοκ) που σίγουρα ως σήμερα αποδείχθηκαν αν μη τι άλλο  λιγότερο ευάλωτα στις ορέξεις των μεγαλοεργολάβων.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.


* Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων ανεξάρτητα από την πηγή χρηματοδότησης
* Επίσπευση των διαδικασιών Τακτοποίησης των Συμβασιούχων με το ΠΔ164/04
* Πλήρη καταγραφή των οργανικών κενών και άμεση κάλυψή τους με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων
* Έλεγχο στις προσλήψεις συμβασιούχων από τα εκλεγμένα όργανα των εργαζομένων
* Χρηματοδότηση για την διατήρηση και ανάπτυξη του δημόσιου χαρακτήρα της πολιτιστικής κληρονομιάς.
* Διάλογο μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας και των εργαζομένων για το Νέο Αρχαιολογικό Νόμο και για το Νέο Οργανισμό του ΥΠΠΟ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 17ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ