Αρχική Νέα Τοπικά Ανακοίνωση – κάλεσμα σε απεργία από την Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση του ΥΠΠΟ

Ανακοίνωση – κάλεσμα σε απεργία από την Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση του ΥΠΠΟ

21


 


Στις 17 Μάρτη απεργούμε. Γιατί δεν πάει άλλο!
Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Κίνηση του ΥΠΠΟ, από το Πανελλήνιο Σωματείο εκτάκτων του Υπουργείου Πολιτισμού και συνεχίζει: 


Ένα χρόνο μετά την εκλογική νίκη της ΝΔ, οι συμβασιούχοι στο ΥΠΠΟ (και σε όλο το Δημόσιο Τομέα) εξακολουθούν να παραμένουν σε ομηρία. Το Π.Δ. 164/04 όχι μόνο δεν επέλυσε την ομηρία, σύμφωνα με τις προεκλογικές δεσμεύσεις, αλλά επιχειρεί να διασπάσει τους συμβασιούχους και να τους εγκλωβίσει σε μία παρατεταμένη ομηρία και ανασφάλεια. Την ίδια στιγμή στην “ανεξάρτητη δικαιοσύνη” ξεδιπλώνεται ένα σενάριο που αναμασά τις γνωστές θεωρίες περί συνταγματικών απαγορεύσεων. Η τελική έκβαση της υπόθεσης, άγνωστη προς το παρόν, ίσως επιχειρήσει να εμφανίσει την Κυβέρνηση να θέλει αλλά να μην μπορεί…
Ένας χρόνος κυβέρνηση Ν.Δ. και το μόνο που είδαμε ήταν οι απολύσεις στο ΥΠΠΟ να γενικεύονται, ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία των ΜΑΤ να επανέρχονται, οι καθυστερήσεις πληρωμών να γιγαντώνονται και οι συμβάσεις μας να γίνονται παιχνίδι ανάμεσα στη Μπουμπουλίνας και στα δικαστήρια της Ευελπίδων.
Ήδη, μετά το πρώτο τρίμηνο του 2005, σοβαρά προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν με την παράταση όλων των φετινών ωρομισθίων, αφού η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ προκάλεσε γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία πρέπει ανάμεσα στη σύμβαση και την παράτασή της να μεσολαβήσει τρίμηνο κενό!!! Έτσι αναμένεται νέο κύμα μαζικών απολύσεων…
Την ίδια στιγμή κανένας δεν μπορεί με υπευθυνότητα να πληροφορήσει χιλιάδες εργαζόμενους αν και πότε θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες του Π.Δ. 164/04, πότε οι φάκελοι (όλοι!) θα πάνε στο ΑΣΕΠ και πότε το ΑΣΕΠ θα απαντήσει. Ακόμη και τότε η ομηρία δεν τελειώνει ούτε για όσους θα έχουν περάσει τις συμπληγάδες Υπηρεσιακών και ΑΣΕΠ. Στη συνέχεια θα πρέπει να συσταθούν με νόμο οι οργανικές θέσεις αορίστου χρόνου, να κατανεμηθούν στις υπηρεσίες του ΥΠΠΟ και να τοποθετηθούν οι “τυχεροί”.
Για όσους (τους περισσότερους) δεν εμπίπτουν στις μεταβατικές διατάξεις του Π.Δ. Παυλόπουλου τα πράγματα είναι σαφώς πιο αρνητικά. Το Π.Δ. Παυλόπουλου δρομολογεί εκκαθαρίσεις, προωθεί τις πλέον αντιδραστικές εργασιακές σχέσεις στο δημόσιο και γίνεται η αφετηρία για να αμφισβητηθεί η μονιμότητα συνολικά.
Ταυτόχρονα, οι αντιλήψεις περί “κρατικοδίαιτου” πολιτισμού, χέρι – χέρι με τη λιτότητα και τις περικοπές, ανοίγουν το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση στο χώρο του ΥΠΠΟ. Με πρόσχημα την απογραφή της Οικονομίας σχεδιάζονται νέα αντεργατικά μέτρα, οι απολύσεις συνεχίζονται, η ανεργία καλπάζει, η ακρίβεια συρρικνώνει ακόμη περισσότερο τους άθλιους μισθούς, τα ασφαλιστικό ξανανοίγει.
Στις 17 Μάρτη ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους όλων των κλάδων, μόνιμους και συμβασιούχους, στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, με τους συνταξιούχους και τους ανέργους, ενάντια στην πολιτική της λιτότητας, των ιδιωτικοποιήσεων, των ελαστικών σχέσεων εργασίας.
Απέναντι στην πολιτική συμφωνία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αντιπαραθέτουμε τον δικό μας κοινό αγώνα. Απέναντι στην πολιτική της σιωπής και του αποπροσανατολισμού, στις συμβιβαστικές λογικές ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ,   υψώνουμε τη δική μας φωνή. Μπορούμε και πρέπει να ανατρέψουμε το στημένο σκηνικό.


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ
στην 24ωρη απεργία την Πέμπτη 17 Μάρτη
και στην προσυγκέντρωση στις 10.00 π.μ. στο ΥΠΠΟ


* Μόνιμη και αξιοπρεπή εργασία για όλους ενάντια στην ομηρία, στις απολύσεις, στην ανεργία, στην ελαστική εργασία! Να σταματήσουν τα “νομικά” παιχνίδια στην πλάτη μας!
* Αυξήσεις στους μισθούς ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια κάνοντας μόνο μία δουλειά!
* Να σταματήσουμε την επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα!