Αρχική Νέα Τοπικά Ενημέρωση ΚΕΤΑ για προγράμματα ΟΑΕΔ

Ενημέρωση ΚΕΤΑ για προγράμματα ΟΑΕΔ

7


Το ΚΕΤΑ Βορείου Αιγαίου σας ενημερώνει ότι προκηρύχθηκε το πρόγραμμα “Απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, επιχορήγησης επιχειρήσεων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών, ανέργων γυναικών” που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ”  του  Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης (Γ΄ ΚΠΣ).
 
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 3 ενότητες:
– Επιχορήγηση 1.500 άνεργων γυναικών, ηλικίας 18 – 50 ετών, για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας (stage) και την προσαρμογή των επαγγελματικών τους προσόντων στην εξέλιξη και τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, στον τομέα της ειδίκευσής τους, διάρκειας 9 μηνών. 
– Επιχορήγηση επιχειρήσεων για την απασχόληση 2.500 άνεργων γυναικών, ηλικίας 18 – 64 ετών, σε νέες θέσεις εργασίας, διάρκειας 12 μηνών. 
– Επιχορήγηση 1.000 άνεργων γυναικών, ηλικίας 18 – 64 ετών, για τη δημιουργία δικής τους επιχείρησης.
 
Απαραίτητη προϋπόθεση για τις άνεργες γυναίκες, ώστε να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, είναι να έχουν συμμετάσχει στα Σχέδια Ολοκληρωμένης Παρέμβασης υπέρ των γυναικών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας. 
 
Οι επιχορηγήσεις που καταβάλλονται στους δικαιούχους είναι:
Α) Για το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, ημερήσια αποζημίωση 25 € μικτά.
Β) Για το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για νέες θέσεις εργασίας, 18,50 € ημερησίως, για κάθε νέα θέση απασχόλησης.
Γ) Επιχορήγηση νέων ελεύθερων επαγγελματιών με 9.000 €.
 
Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται στα κατά τόπους γραφεία του ΟΑΕΔ, από τις 21/3/2005 μέχρι εξάντλησης των θέσεων και το αργότερο έως 31/8/2006.


 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚαλύπτονται οι λειτουργικές δαπάνες του α΄εξαμήνου των Σχολείων της Περιφέρειας μας
Επόμενο άρθροΑντιπολεμική συγκέντρωση από ΠΕΔΥΕ