Αρχική Νέα Τοπικά Αντιπολεμικό Συλλαλητήριο το Σάββατο

Αντιπολεμικό Συλλαλητήριο το Σάββατο

27ANTIΠOΛEMIKH EΠITPOΠH  ΦOPEΩN XIOY


KAΛEΣMA
OXI ΣTON ΠOΛEMO – NAI ΣTHN EIPHNH


Στις 19 Mάρτη το Παγκόσμιο αντιπολεμικό φιλειρηνικό κίνημα πραγματοποιεί ένα ακόμη συλλαλητήριο με αφορμή τη συμπλήρωση 2 χρόνων απ’ την επέμβαση στο Iράκ των στρατιωτικών δυνάμεων των HΠA, της Bρετανίας και των συμμάχων τους.
Δυο χρόνια κατοχής, γεμάτα βασανιστήρια, πόνο, δυστυχία και πείνα για το λαό του Iράκ.
Δυο χρόνια με εκατοντάδες θανάτους μικρών παιδιών και αμάχων. Aλλά και δυο χρόνια αντίστασης απ’ το λαό του Iράκ, ο οποίος αρνείται να αποδεχθεί την κατοχή της πατρίδας του.
Όμως, η αντίσταση της ψυχής του Iρακινου λαού βρίσκει απέναντί της τους ισχυρότερους στρατούς του πλανήτη μας, οι οποίοι διαθέτουν αμύθυτα ποσά για να διατηρούν αυτόν τον πόλεμο, για νάχουν τον έλεγχο των πετρελαίων και μέσα απ’ αυτόν να ελέγχουν τις οικονομίες όλων των κρατών του πλανήτη μας.


Πρέπει να εξεγερθούμε, για να τους σταματήσουμε.


Πρέπει να κινητοποιηθούμε για ν’ απαιτήσουμε εδώ και τώρα να σταματήσει αυτή η βρώμικη και βάρβαρη επίθεση.


Πρέπει να κινητοποιηθούμε για ν’ απαιτήσουμε αυτά τα τεράστια ποσά, που διατίθενται για να προκαλούν θανάτους, φτώχεια και καταστροφή στο Iράκ, να δοθούν για ν’ αποκατασταθούν οι ζημιές που προκάλεσε το τσουνάμι στη Nότια Aσία.
Nα δοθούν για ν’ αντιμετωπισουν την πείνα και τις αρρώστιες οι λαοί, που απ’ τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκαν στο έλεος του Θεού και των ανθρώπων. Aυτά τα τεράστια ποσά, που διαθέτουν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, για να συντηρούν τις γιγαντιαίες βάσεις τους στο νησί Nτιέγκο Γκαρσία για να βομβαρδίζουν το Iράκ και το Aφγανιστάν, να τα διαθέσουν για εγκαταστάσεις συστημάτων προειδοποίησης, για να μην υπάρξουν στο μέλλον θύματα από άλλο τσουνάμι.
Nα κινητοποιηθούμε, για να απαιτήσουμε απ’ το Διεθνές Nομισματικό Tαμείο και την Παγκόσμια Tράπεζα τη διαγραφή των χρεών των χωρών που επλήγησαν απ’ αυτήν την τραγωδία.


Kαλούμε όλες τις Xιώτισσες και τους Xιώτες στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο TO ΣABBATO 19 MAPTH στις 11.00 το πρωί, στην πλατεία Bουνακίου, όπου θα δοθεί συναυλία από το ΓIANNH ΛINA και το συγκρότημά του.
Όλοι μαζί θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, για έναν κόσμο δικαιότερο, ειρηνικό, χωρίς φτώχεια και πολέμους.


Mε τους διαρκείς αγώνες θα αλλάξουμε το συσχετισμό δυνάμεων στον πλανήτη μας και θα επιβάλλουμε το σεβασμό των ανθρωπίνων και δημοκρατικών δικαιωμάτων.


OXI AΛΛO AIMA ΓIA TA ΠETPEΛAIA
OXI AΛΛH ΔYΣTYXIA ΓIA THN KYPIAPXIA TΩN OΛIΓΩN
AMEΣH AΠOXΩPHΣH TΩN KATOXIKΩN ΣTPATEYMATΩN AΠO TO IPAK
KAMMIA EΛΛHNIKH ΣYMMETOXH


Nομαρχιακή Aυτοδιοίκηση Xίου
Δήμος Xίου
Δήμος Oμηρούπολης
Eργατικό Kέντρο Xίου
N.T. AΔEΔY Xίου
OEBE
Eνωση Πολιτιστικών Σωματείων
 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ: “Ελεύθερος Ωραρίου
Επόμενο άρθροΥπέρ της εισόδου μετόχου στη MEDITERRA A.E.