Αρχική Νέα Τοπικά Ο Υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Αριστοτέλης Α. Παυλίδης σε ημερίδα για...

Ο Υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Αριστοτέλης Α. Παυλίδης σε ημερίδα για τον Αειφόρο Τουρισμό της Βρετανικής Πρεσβείας.

9


Ο Υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Αριστοτέλης Α. Παυλίδης κατόπιν προσκλήσεως του Πρέσβεως κ. Simon Gass, έλαβε μέρος σε ημερίδα με θέμα τον Αειφόρο Τουρισμό που οργάνωσε η Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα.


Ο Υπουργός Α. Παυλίδης κατά την εισήγησή του τόνισε: «Η Ελληνοβρετανική τουριστική συνεργασία έχει να παρουσιάσει θετικά αποτελέσματα τα οποία κυρίως εκφράζονται με το σημαντικό αριθμό Ελλήνων τουριστών που επισκέπτονται την Μ. Βρετανία, ιδίως το Λονδίνο, αλλά και τον ιδιαιτέρως υψηλό αριθμό Βρετανών που, κάθε χρόνο, οργανώνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα και κυρίως στα νησιά του Αιγαίου.


Το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει καταλάβει την 3η θέση στις επιλογές των Βρετανών τουριστών αποδεικνύει ότι βρίσκεται συνεχώς στους σχεδιασμούς των Άγγλων tour – operators. Βέβαια τα τελευταία χρόνια, σε σύγκριση με το παρελθόν, παρατηρείται κάμψη του βρετανικού τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι η προσπάθεια που γίνεται από την ελληνική κυβέρνηση, ιδιαιτέρως το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης αλλά και από το Υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής για την προβολή, ιδιαιτέρως της νησιωτικής Ελλάδος, θα έχει και πάλι θετικά αποτελέσματα στη βρετανική αγορά.»


Ο Υπουργός αναφέρθηκε στο υπό ψήφιση Ευρωπαϊκό Σύνταγμα σύμφωνα με το οποίο ο τουρισμός είναι δικαίωμα των πολιτών και παράλληλα ενθαρρύνει τον ανταγωνισμό ως μέσο για την προαγωγή του τουρισμού και επιζητεί τη συνεργασία μεταξύ των κρατών – μελών με ορθές πρακτικές.


Σε ότι αφορά το μέλλον του ελληνικού τουρισμού στα νησιά του Αιγαίου ο Υπουργός Α. Παυλίδης αναφέρθηκε στην ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, χωρίς ωστόσο να θίγεται η ζωή των κατοίκων, στη δημιουργία ποιοτικών καταλυμάτων και στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, παραδοσιακού και σύγχρονου. Στην κατεύθυνση αυτή εργάζονται τόσο το Υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, όσο και το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚαλύπτονται οι λειτουργικές δαπάνες του α΄εξαμήνου των Σχολείων της Περιφέρειας μας
Επόμενο άρθροΑντιπολεμική συγκέντρωση από ΠΕΔΥΕ