Αρχική Πολιτισμός “Απολαμβάνοντας το φως” από το Σιδερή Λοϊζο

“Απολαμβάνοντας το φως” από το Σιδερή Λοϊζο

9


Ελληνική συμμετοχή και μάλιστα χιώτικη θα υπάρχει στο 27ο Φωτογραφικό φεστιβάλ Knokke-Heist του Βελγίου, με έργο του Σιδερή Λοϊζου.
Το φεστιβάλ πραγματοποιείται από 20 Μαρτίου έως 29 Μαίου στον εκθεσιακό χώρο Lagunahal Duinbergen της πόλης Knokke και η συμμετοχή του Χιώτη φωτογράφου έχει την υποστήριξη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χίου.
Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που διακρίνεται στο συγκεκριμένο φεστιβάλ και η τρίτη διεθνής (η άλλη ήταν σε φεστιβάλ της Βουλγαρίας στο Σπίτι Χιούμορ και Σάτιρας). Οπως μας είπε από τις 8 κατηγορίες που είχε ο διαγωνισμός πήρε μέρος σε καλλιτεχνική, πορτρέτο και ελεύθερο θέμα.
Από τις 600 συμμετοχές, προκρίθηκαν 181 φωτογράφοι και ο δικός μας Σιδερής στην καλλιτεχνική με μια φωτογραφία από το Μουσείο Belvedere στη Βιέννη, όταν χαλαροί οι επισκέπτες βγαίνοντας από την αίθουσα απολαμβάνουν τη θέα που προσφέρεται από το Μουσείο. Ο διεθνής τίτλος της φωτογραφίας είναι “Attacked Tulid” (απολαμβάνοντας το φως σε ελεύθερη μετάφραση).
“Είναι μία τονωτική ένεση για να συνεχίσεις”, μας δήλωσε ο Σ. Λοϊζος στην ερώτησή μας τι σημαίνει να συμμετέχεις σε μία παρόμοια έκθεση. Επισήμανε εξάλλου το γεγονός ότι στην Ελλάδα πάσχουμε από τέτοιες διοργανώσεις που πρέπει να έχουν μια πολύ καλή γραμματειακή υποστήριξη.
Θα πρέπει βέβαια να δούμε τέτοιες εκδηλώσεις και υπό το πρίσμα της ανάπτυξης του τουριστικού ρεύματος.
Ο λόγος γίνεται βέβαια για το Βέλγιο με μεγάλη παράδοση στη φωτογραφία, στο σκίτσο κλπ. Εμείς αντίθετα έχουμε κτήρια όπως το Σαλβάγικο και δεν ξέραμε τι να τα κάνουμε και ποιος θα τα λειτουργήσει…


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕντάξεις έργων για το Δήμο Χίου
Επόμενο άρθροΑντιπολεμικό Συλλαλητήριο το Σάββατο