Αρχική Νέα Τοπικά Πρεμιέρα ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου στη Μυτιλήνη με την “ΑΓΓΕΛΑ”

Πρεμιέρα ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου στη Μυτιλήνη με την “ΑΓΓΕΛΑ”

28


Πρεμιέρα στη Λέσβο πραγματοποιεί στις 26 Μαρτίου το ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου με την εαρινή παραγωγή του “Αγγέλα” του Γιώργου Σεβαστίκογλου, σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη.
Στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, το Σάββατο 26 Μαρτίου στις 9.00 μ.μ. θα δοθεί η πρεμιέρα και εν συνεχεία στις 9 Απριλίου, επίσης Σάββατο στις 9.00 μ.μ. θα ξεκινήσει η παράσταση και στη Χίο, στο ΟΜΗΡΕΙΟ Πνευματικό Κέντρο.
Η ΑΓΓΕΛΑ είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα της νεοελληνικής δραματουργίας και μας μεταφέρει στην Αθήνα της δεκαετίας του ’50. Στη μεταπολεμική Ελλάδα της ανέχειας, της ανεργίας, με τη μετανάστευση και το ξερίζωμα από την επαρχία και λόγω των ιδεολογικών τοποθετήσεων ή συγγενειών ακόμα του ανθρώπου.
Ο συγγραφέας μέσα από την καθημερινότητα μιας κοινωνικής ομάδας ανυπεράσπιστων και ευάλωτων στην καταπίεση υπηρετριών μιας πολυκατοικίας, αναλύει τις σχέσεις εκμετάλλευσης και εξάρτησης από το κυρίαρχο σύστημα.
Παράλληλα πλέκει με μαεστρία μοναδική την αναζήτηση των υπευθύνων για την αυτοκτονία μιας υπηρέτριας, με μια ερωτική ιστορία, που συνθλίβεται στις συμπληγάδες της σκληρής πραγματικότητας.
Παίζον οι ηθοποιοί:
Γιάννης Αθανασιάδης,
Χριστίνα Καραβεζύρη,
Κώστας Καρβουνιάρης,
Μιχάλης Κοιλάκος,
Αυγούστα Λυκουρίνα,
Τάνια Παλαιολόγου,
Άγγελος Παντελάρας,
Χριστίνα Σπύρου,
Αρκαδία Ψάλτη.
Τα σκηνικά είναι του Νικόλα Χατζή, τα κοστούμια της Μαρίας Κονόμη, μουσική & τραγούδια του Σταύρου Σιόλα και φωτισμοί του Δήμου Αβδελιώδη.
Τιμή εισιτηρίου 10 €, μαθητικό- φοιτητικό 5   €.