Αρχική Νέα Τοπικά Περιφερειακός δρόμος Κάστρου: απόφαση ΕΣΑΛ με ενστάσεις… Λιμενικού Ταμείου

Περιφερειακός δρόμος Κάστρου: απόφαση ΕΣΑΛ με ενστάσεις… Λιμενικού Ταμείου

5


Δύο νέα στοιχεία για το θέμα της κατασκευής δρόμου περιφερειακά του Κάστρου κατέθεσε στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και την ΕΣΑΛ η επιτροπή Φορέων, πολιτών και κομμάτων που μπορεί να μην ελήφθησαν υπόψη στο να εγκρίνουν ομόφωνα την Προμελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που κατέθεσε ο Δήμος Χίου αλλά έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το πως θα εξεταστούν στη συνέχεια.
Και το θέμα αναμένεται να έχει συνέχεια αφού σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή εξετάζει σοβαρά πια την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Οσο για τα στοιχεία αυτά αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και η συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει την Τρίτη, 22 Μαρτίου, ο Πρόεδρος της Λιμενικής Επιτροπής Σταμάτης Καρμάντζης.
Σύμφωνα με έγγραφο του Λιμενικού Ταμείου στη συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής Χίου που έγινε στις 9 Μαρτίου και στο θέμα για την “άμεση ενίσχυση θωράκισης του Κεντρικού Λιμένα Χίου στο τμήμα λιμεναρχείο μέχρι κτίσμα Μπεκριδάκη (σ.σ. προς βορρά)”, η Επιτροπή αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ την άμεση θωράκιση (μέχρι τα 2,5 μέτρα ύψος από τη μέση στάθμη της θάλασσας) του Κεντρικού Λιμένα στο χώρο αυτό.
Σε ότι αφορά την προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Χίου και του Λιμενικού Ταμείου Χίου της 29/4/04, με αντικείμενο την παραχώρηση χρήσης τμήματος χερσαίας ζώνης λιμένα από το Λιμενικό Ταμείο Χίου για την κατασκευή προσωρινής οδού ανατολικά του Φρουρίου από πιστώσεις του Δήμου Χίου, με χρόνο εκτέλεσης και ολοκλήρωσης μέσα στο οικονομικό έτος 2004, αυτή δεν ανανεώθηκε από τη νέα Λιμενική Επιτροπή.