Αρχική Νέα Τοπικά Κατέβηκαν τα ρολά λόγω ωραρίου

Κατέβηκαν τα ρολά λόγω ωραρίου

10Η συντριπτική πλειοψηφία των εμπορικών καταστημάτων και βιοτεχνιών του νησιού κράτησαν κατεβασμένα τα ρολά τους τη Δευτέρα, σαν μια πρώτη μαζική αντίδραση στα σενάρια της Κυβέρνησης και στα σχέδια του αρμόδιου υπουργείου για απελευθέρωση του ωραρίου.
“Χωρίς αγώνα δεν μπορούμε να κερδίσουμε τίποτα. Αυτός ο αγώνας πρέπει να κερδηθεί αν θέλουμε να μείνουμε ζωντανοί εμείς, οι οικογένειές μας και τα μαγαζιά μας”, τονίστηκε στη συγκέντρωση που έγινε στο μέσο της Απλωταριάς, του κεντρικού εμπορικού δρόμου της πόλης της Χίου.
Επισημάνθηκε ότι η απελευθέρωση του ωραρίου γίνεται για χάρη των πολυκαταστημάτων και των μεγάλων επιχειρήσεων. Και πράγματι το γεγονός επιβεβαίωσε η στάση των διευθύνσεων των πολυκαταστημάτων που ήδη λειτουργούν στο νησί, τα οποία και κρατήθηκαν ανοικτά συμπαρασύροντας και τα τοπικά σούπερ- μάρκετ.
Αν όμως το διευρυμένο ωράριο θα δημιουργήσει προβλήματα στους μικροκαταστηματάρχες, κύρια θα επιδράσει αρνητικά στην οικογένεια και στην εργαζόμενη μητέρα. Αυτό μας τόνισε η κα Άννα Μαρδά, πρόεδρος του συλλόγου των κομμωτών Χίου, λέγοντας ότι μια μητέρα που εργάζεται θα είναι όλο και λιγότερες ώρες κοντά στα παιδιά της, ενώ είναι γνωστό ότι δεν επαρκούν οι υποδομές της Πολιτείας (π.χ. παιδικοί σταθμοί κλπ.).
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ελπίδα Τσουρή, ενώ η διαμαρτυρία ολοκληρώθηκε με πορεία προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Χίου.