Αρχική Νέα Τοπικά Σύσκεψη για τον τουρισμό: Είπαν τα… στραβά τους οι επαγγελματίες

Σύσκεψη για τον τουρισμό: Είπαν τα… στραβά τους οι επαγγελματίες

7

Με θέμα συζήτησης την εξέταση των προβλημάτων που υπάρχουν στον τουρισμό αλλά και το πως θα μείνουν ευχαριστημένοι οι επισκέπτες μας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής η ειδική εκδήλωση που πραγματοποίησε η Νομαρχιακή Eπιτροπή Τουριστικής Προβολής (ΝΕΤΠ) και το Γραφείο Τουρισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.
Συγκοινωνίες, ηχορύπανση, ακρίβεια ήταν μερικές από τις βασικές διαπιστώσεις των ανθρώπων του τουρισμού που όχι μόνο πήραν μέρος στη συνεδρίαση αλλά έλαβαν και το λόγο καταθέτοντας τις απόψεις τους.
Στις συγκοινωνίες η ώρα άφιξης των πλοίων αποτέλεσε σημείο αναφοράς πολλών ομιλητών, ενώ αντίθετα ακούστηκαν καλά σχόλια για την εσωτερική συγκοινωνία του νησιού.
Επισημάνθηκε ότι ειδικά τώρα με το ΕΥΡΩ είναι εύκολες οι συγκρίσεις οπότε οι τιμές δεν πρέπει να είναι πολύ υψηλές, από το φαγητό μέχρι τον καφέ και το ποτό. Παράλληλα όμως πρέπει να αποκτήσουμε τουριστική παιδεία που σημαίνει ότι πρέπει να αντιμετωπίζουμε με χαμόγελο τον επισκέπτη του νησιού, ο οποίος είναι σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία ο καλύτερος “πρεσβευτής” ενός τόπου.
 Μεταξύ των θεμάτων που η ΝΕΤΠ θα καταθέσει σε Νομαρχιακό Συμβούλιο και Δήμους έτσι ώστε να υπάρξουν σχετικές δράσεις είναι η ανάγκη για καλυτέρευση της οδική σήμανσης, το κυκλοφοριακό, η έκδοση εντύπων. Στο τελευταίο θέμα επισημάνθηκε ότι δεν υπάρχουν πολλά έντυπα και στο Γραφείο Τουρισμού του Δήμου Χίου.
Παρόντες στη συνάντηση οι Δήμαρχοι Αγίου Μηνά, Ομηρούπολης, Αμανής, εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου  και άλλοι, σε αντίθεση με το Δήμο Χίου ή την Αστυνομία που δεν εκπροσωπήθηκαν. Απόντες αν και είχαν ειδοποιηθεί ακόμα και προσωπικά (όπως μας είπε η Πρόεδρος της ΝΕΤΠ Λίτσα Λύκου) ήταν η διοίκηση των ΤΑΞΙ, ΚΤΕΛ (αστικών και υπεραστικών), αλλά και εκπρόσωπος των εστιατορίων- καφέ μπαρ, όπως και η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου.
Αντίθετα θετικά σχολιάστηκε η παρουσία του Λιμεναρχείου που έδειξε και τη διάθεση να προσπαθήσει να μειωθεί το πρόβλημα της ηχορύπανσης με τα μηχανάκια.
Στη συζήτηση που ζητήθηκε να διοργανώνεται δύο φορές το χρόνο (αρχή και τέλος τουριστικής περιόδου) δεν έλειψαν και οι παρεξηγήσεις για το αν θα έπρεπε να αναφερθούν οι επαγγελματίες και στα γενικότερα προβλήματα που αφορούν φορολογικό, υποδομές κλπ.


ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ