Αρχική Ομογένεια Ομογένεια: “Τα Δέντρα Πεθαίνουν Όρθια” του Αλέξανδρου Κασόνα στο ΚΕΠ

Ομογένεια: “Τα Δέντρα Πεθαίνουν Όρθια” του Αλέξανδρου Κασόνα στο ΚΕΠ

23

Αστόρια, 18 Μαρτίου 2005. – Η έναρξης της παράστασης “Τα Δέντρα Πεθαίνουν Όρθια” αναβάλλεται για την Παρασκευή, 25 Μαρτίου, 2005 λόγω απροσδόκητης απουσίας ενός ηθοποιού. Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν για πέντε συνεχόμενα Σαββατοκύριακα μέχρι την Κυριακή, 24 Απριλίου, 2005.


Η Θεατρική Ομάδα του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού παρουσιάζει το γνωστό θεατρικό έργο του σύγχρονου κλασικού θεάτρου «Τα Δέντρα Πεθαίνουν Όρθια» του Αλέξανδρου Κασόνα. Το έργο αποτελεί ένα μοναδικό συνδυασμό σουρεαλισμού και ρομαντισμού, πραγματικότητας και συγκίνησης. Ο Κασόνα ανοίγει ένα παράθυρο στην ανθρώπινη ψυχή, όπως κάνει σε όλα τα έργα του, στην προσπάθειά του να εξυμνήσει τον κόσμο της παραισθήσεως, έναντι της δυστυχίας και την απογοήτευση της πραγματικότητας. Πρόκειται για ένα από τα θεατρικά έργα του συγγραφέα με παγκόσμια απήχηση αφού έχει μεταφραστεί και παρουσιαστεί σε πολλές χώρες.


Για περισσότερα από είκοσι χρόνια, ένας ηλικιωμένος προσπαθεί να πείσει τη σύζυγό του ότι ο εγκληματίας εγγονός τους έχει αλλάξει και είναι πλέον ένας πετυχημένος επαγγελματίας και σύζυγος. Όταν μαθαίνει για τον θάνατο του εγγονού του, αποφασίζει να το κρατήσει μυστικό από την γυναίκα του και προσλαμβάνει ένα ζευγάρι να παριστάνει τον χαμένο εγγονό και σύζυγο του. Με τον ερχομό του ζευγαριού ξεκινούν οι αβεβαιότητες. Θα καταφέρουν άραγε να την πείσουν;


Την παράσταση σκηνοθετεί η πολυβραβευμένη σκηνοθέτης Ευτέρπη Χαραλαμπίδη και εμφανίζονται με αλφαβητική σειρά οι ταλαντούχοι ηθοποιοί: Ευάγγελος Αλεξίου, Ελένη Αυγουστή, Μαίρη Βαρβατάκου, Νεκταρία Γλινού, Τερέζα Γριμάνη, Μελίνα Μακγρού, Άγγελος Νιάκας, Διόδωρος Παγούδης, Αναστάσιος Σαμαράς και Ανδρέας X . Τσέλεπος.


Οι παραστάσεις δίνονται στο θεατράκι του ΚΕΠ, 27-18 Hoyt Avenue South στην Αστόρια της Νέας Υόρκης. Παρασκευή και Σάββατο στις 8:00μμ και Κυριακή στις 6:00μμ από τις 25 Μαρτίου μέχρι και τις 24 Απριλίου 2005. Τιμή Εισιτηρίου $15.00.


Για κρατήσεις και πληροφορίες τηλεφωνήστε στο 718-726-7329 ή απευθυνθείτε στο GreekCulturalCenter@rcn.com.

Πηγή: Chian Federation