Αρχική Νέα Τοπικά Ελπίδα Τσουρή: χαμένος χρόνος στην υγεία…

Ελπίδα Τσουρή: χαμένος χρόνος στην υγεία…

8


“Δικαίως, δημοσιεύματα του τοπικού τύπου στις αρχές Φεβρουαρίου, χαρακτήριζαν το 2004, ως “χαμένο έτος για την υγεία”.
Έπειτα από την ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ., συμπεριλαμβανομένης και της βουλευτή Χίου Ελπίδας Τσουρή, η απάντηση που λάβαμε από τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, ομολογεί την πραγματικότητα. Ο απολογισμός του ΠεΣΥΠ Βορείου Αιγαίου είναι, στην πραγματικότητα, ο απολογισμός……..της προηγούμενης κυβέρνησης”, αυτά τονίζονται σε δελτίο τύπου της βουλευτή Ελπίδας Τσουρή και συνεχίζει.
Περνώντας στα “πεπραγμένα” της σημερινής κυβέρνησης, διαπιστώνουμε τη συνέχιση της αναβλητικής πολιτικής και της μετάθεσης της πραγματοποίησης των προεκλογικών εξαγγελιών “εν ευθέτω χρόνω”. Πέρασε ένας χρόνος διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και οι ανάγκες των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων της χώρας, ακόμη εκτιμώνται, αν και προεκλογικά η σημερινή κυβέρνηση κόμπαζε ότι τις είχε, ήδη, εκτιμήσει και θα έσπευδε άμεσα να καλύψει τις ελλείψεις μετά τις εκλογές.
Σήμερα, ο Υπουργός δηλώνει ότι: “εγκρίθηκε η κατ’ εξαίρεση πρόσληψη μονίμου προσωπικού διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων για τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της χώρας, αλλά η κατανομή τους θα γίνει, αφού εκτιμηθούν οι ανάγκες τους σε προσωπικό”. Με την παραπάνω δήλωση, γινόμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς καινοτομίας στις αρχές του μάνατζμεντ: πρώτα, προσλαμβάνουμε και μετά μελετάμε πού υπάρχουν και αν υπάρχουν ανάγκες για να τοποθετήσουμε τους προσληφθέντες!
Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, πιστό στο πνεύμα της πολιτικής της αναβλητικότητας, υπόσχεται για άλλη μια φορά ότι οι προσλήψεις που δεν πραγματοποιήθηκαν εντός του 2004 σε Μονάδες Υγείας του ΠεΣΥΠ Βορείου Αιγαίου, θα γίνουν εντός του προσεχούς διμήνου και ότι εντός του 2005 θα πραγματοποιηθεί η πλήρωση των κενών θέσεων ιατρών του ΕΣΥ.  Σε εκκρεμότητα βρίσκεται και η έκδοση προκήρυξης μέσω ΑΣΕΠ πλήρωσης θέσεων προσωπικού για το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ της Χίου.
Σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση των οικονομικών θεμάτων των ΠεΣΥΠ Βορείου Αιγαίου “βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία”, ενώ για το θέμα της νέας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου της Χίου, δεν ορίζεται σαφής ημερομηνία έναρξης των εργασιών, αφού “αναμένεται η υποβολή αναθεωρημένου χρονοδιαγράμματος από την ανάδοχο εταιρία”.
Λίγο καιρό πριν, ο Υπουργός Υγείας και οι πρόεδροι των ΠεΣΥΠ, κατόπιν εντολών του, απαξίωναν συνολικά το σύστημα της υγείας στην Ελλάδα και αποπροσανατόλιζαν τον ελληνικό λαό, μιλώντας για “απόλυτο υγειονομικό κενό” στη χώρα μας. Η στασιμότητα, η αναβλητικότητα, η απραξία, η παραπληροφόρηση και η παραπομπή άμεσης ανάληψης πρωτοβουλιών για την επίλυση προβλημάτων στις καλένδες είναι οι λέξεις που χαρακτηρίζουν τη μέχρι σήμερα πολιτική του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μέσα και από τις επίσημες δικές του απαντήσεις.