Αρχική Νέα Τοπικά Μικρή συμμετοχή στην κινητοποίηση για την ΕΙΡΗΝΗ

Μικρή συμμετοχή στην κινητοποίηση για την ΕΙΡΗΝΗ

7Ξεχάσαμε τα δεινά του πολέμου…
Φαίνεται ότι ξεχνάμε πολύ γρήγορα. Πως αλλιώς μπορεί κανείς να αιτιολογήσει το γεγονός ότι το περασμένο Σάββατο στο κάλεσμα της Αντιπολεμικής Επιτροπής Φορέων Χίου για τα δύο χρόνια από την επέμβαση στο Ιράκ ήταν ελάχιστοι αυτοί που παραβρέθηκαν στη συγκέντρωση στην πλατεία Βουνακίου;.
Παρά τις προσπάθειες του συγκροτήματος του Γιάννη Λίνα με την εκτέλεση και αντιπολεμικών τραγουδιών να ανεβάσουν τη συμμετοχή, λίγοι ήταν αυτοί που σταμάτησαν.
Που τα συλλαλητήρια και οι συμμετοχές σε εράνους υπέρ του λαού του Ιράκ; Κόσμος ελάχιστος, εκτός και αν η απουσία είναι γιατί πειστήκαμε από τις… εκλογές που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα.
Να σημειώσουμε όμως και την επιλογή της Παγχιακής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και την Ειρήνη (ΠΕΔΥΕ) να διοργανώνει την προηγούμενη μέρα (σ.σ. Παρασκευή) ξεχωριστή εκδήλωση.
Μέχρι τώρα αν δεν κάνουμε λάθος η Αντιπολεμική Επιτροπή συσπείρωνε όλους τους φορείς (όπως με τη διοργάνωση συναυλίας για την Παλαιστίνη). Που να καταλάβει ο πολύς κόσμος για ποιο λόγο άλλοτε όλοι μαζί προχωρούμε και άλλοτε σπάμε σε κομμάτια, με αποτέλεσμα ακόμα και οι λίγοι να φαινόμαστε λιγότεροι;


ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ του ΘΟΔΩΡΗ ΠΥΛΙΩΤΗ