Αρχική Νέα Τοπικά Καταγγελία ΕΣΑΚ για την καμπάνια υπέρ Ευρωσυντάγματος στα σχολεία

Καταγγελία ΕΣΑΚ για την καμπάνια υπέρ Ευρωσυντάγματος στα σχολεία

9


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ   ΕΣΑΚ ΔΕΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΧΙΟΥ
 
Η ΕΣΑΚ ΔΕΕ καταγγέλλει την ωμή προπαγάνδα την οποία χρησιμοποιεί το υπουργείο Παιδείας στα σχολεία με αφορμή τις στημένες εκδηλώσεις με το όνομα “Άνοιξη της Ευρώπης”, οι οποίες αφορούν στο Ευρωσύνταγμα, το νέο αντιλαϊκό κατασκεύασμα που επισυσσωρεύει ό,τι πιο αντιδραστικό έχει ψηφιστεί μέχρι σήμερα σε βάρος των εργαζομένων της Ευρώπης.
Με περίσσιο θράσος η εγκύκλιος του υπουργείου προσπαθεί να επιβάλει στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις που δεν έχουν καμιά σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα που ζει ο ελληνικός λαός, που δεν έχουν καμιά σχέση με την υποβαθμισμένη παιδεία που του παρέχεται.
Αντί οι ιθύνοντες του υπουργείου και της κυβέρνησης της ΝΔ να σκύψουν πάνω στα χρονίζοντα προβλήματα της εκπαίδευσης που όπως οι προκάτοχοί τους την έχουν καταδικάσει σε οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό, ασχολούνται με το πώς θα φανούν οι επιμελέστεροι στα ευρωπαϊκά αφεντικά τους.
Πρόκειται για μια εγκύκλιο γεμάτη ψέματα και διαστρεβλώσεις όπως, ότι το Ευρωσύνταγμα δεν καταργεί τα εθνικά συντάγματα και την εθνική νομοθεσία. Αυτά, την ώρα που εκβιάζεται απροκάλυπτα η ελληνική κυβέρνηση για να αποσύρει το νόμο περί βασικού μετόχου γιατί υποτίθεται θίγει την επιχειρηματικότητα, την ώρα που κάθε νομοθέτημα της οποιασδήποτε ελληνικής κυβέρνησης πρέπει να συνάδει με το κοινοτικό δίκαιο, την ώρα τελικά που  για κάθε διεκδίκηση του ελληνικού λαού παπαγαλίζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι δεν μπορούν να το ικανοποιήσουν γιατί προσκρούει στα όσα αποφασίζονται στην ΕΕ.
Διατείνονται στην κατάπτυστη εγκύκλιό τους ότι το ευρωσύνταγμα προστατεύει την ένωση και τα μέλη της από πολέμους και τρομοκρατικά χτυπήματα όταν είναι νωπό το αίμα στα χέρια τους από τη συμμετοχή στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας και του Ιράκ, όταν είναι νωπό το μελάνι από την ψήφιση των ευρωτρομονόμων που κύριο στόχο έχουν να προστατέψουν τα υπερκέρδη των αφεντικών της ΕΕ από τη μήνη των λαών, γυρίζοντας την ιστορία προς τα πίσω.
Παραμονή της 25ης του Μάρτη, της μέρας της εθνικής μας παλιγγενεσίας, οι σύγχρονοι ραγιάδες της ΝΔ  στο υπουργείο Παιδείας , με την πάγια στήριξη των αντίστοιχων του ΠΑΣΟΚ, επέλεξαν να στείλουν αυτή την εγκύκλιο μνημείο υποτέλειας και γονυκλισίας στους πλουτοκράτες της ΕΕ.
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς που σέβονται το έργο τους, που γνωρίζουν την ιστορία μας, που περιφρουρούν την αξιοπρέπειά τους να αρνηθούν να πράξουν οτιδήποτε για το “Χειμώνα” της Ευρώπης που είναι το ευρωσύνταγμα.
Να απαιτήσουν μαζί με το λαό να γίνει δημοψήφισμα για να ενημερωθούν οι πάντες γι αυτό το κεφαλαιώδες ζήτημα που περιστέλλει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες  μας να πουν  και να πούμε ένα διπλό και ισχυρό ΟΧΙ στο Ευρωσύνταγμα, ΟΧΙ στην ΕΕ του κεφαλαίου. Να πούμε ΟΧΙ στη σύγχρονη σκλαβιά.


“Καλύτερα, καλύτερα  οι Έλληνες ψωμοζητούντες, παρά προστάτας να’ χωμεν. (Κάλβος)