Αρχική Νέα Τοπικά Αντώνης Λυπαρής κατά “ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ”

Αντώνης Λυπαρής κατά “ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ”

11

Με μία ανοικτή επιστολή ο αντιδήμαρχος Χίου Αντώνης Λυπαρής απευθύνεται στον αρχηγό του νομαρχιακού συνδυασμού “Χίος, Παρόν & Μέλλον” Γιάννη Γαϊσίδη με κύριο σημείο στις κακοτεχνίες σε έργα κατά την περίοδο που ο εν λόγω συνδυασμός βρισκόταν στο τιμόνι της Νομαρχιακής Αρχής.
Με αφορμή ότι στο τελευταίο Νομαρχιακό Συμβούλιο ο κ. Γαϊσίδης ενέπλεξε στη συζήτηση για το λιμάνι των Ψαρών, τον τέως νομαρχιακό σύμβουλο κ. Λυπαρή ο τελευταίος απαντά και αναφέρει αναλυτικά 6 περιπτώσεις έργων που αν άκουγαν τις παρατηρήσεις του στην τότε Νομαρχιακή Αρχή σήμερα πιθανόν να είχαν προβλεφθεί οι κακοτεχνίες.
Ιδιαίτερα σημαντική είναι η αναφορά στο λιμάνι των Ψαρών και στο μόλο που ίσως και να μην έπεφτε αν γίνονταν προσεκτικά οι εργασίες…
Συγκεκριμένα τονίζει ότι η εκσκαφή της λιμενολεκάνης έγινε στο επίπεδο (και ίσως πιο χαμηλά από την έδραση του μόλου!!! Θα πρέπει ίσως να σας θυμίσω ότι η μελέτη πρόβλεπε εκσκαφή στα 6.00 ή 6.50 μέτρα αλλά σεις δώσατε εντολή να γίνει εκσκαφή στα 7.50 μέτρα, για να μπορεί να πιάνει και ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ που τότε είχε αντικαταστήσει το ΑΛΚΑΙΟΣ”, σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Λυπαρής. Επίσης αναφέρετε στα έργα:
του ταχυδιϋλιστηρίου Οινουσσών, στα λύματα που λιμνάζουν στο Πυργί, στα λύματα των Νενήτων που μολύνουν πηγές υδροδότησης Καταρράκτη, στο λιμανάκι της Κώμης που φράζεται από φερτές ύλες, στο δρόμο Σπαρτούντας- Καμπιών που φράζεται από τις κατολισθήσεις.