Αρχική Νέα Τοπικά Περισσότερες πτήσεις της Ολυμπιακής ζητά ο Νομάρχης

Περισσότερες πτήσεις της Ολυμπιακής ζητά ο Νομάρχης

8


Επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΔΣ των Ολυμπιακών Αερογραμμών κ. Πέτρο Παπαγεωργίου απέστειλε ο Νομάρχης Χίου κ. Λαμπρινούδης και ζητά να μπει πτήση από Χίο προς Ηράκλειο καθώς και να αυξηθούν οι πτήσεις προς Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά στην επιστολή του ο Νομάρχης αναφέρει τα εξής:


“Αγαπητέ κ. Πρόεδρε


            Επικοινωνώ μαζί σας για να σας κάνω γνωστή και να υπογραμμίσω την ανάγκη αύξησης των δρομολογίων της Ολυμπιακής Αεροπορίας από Χίο προς Θεσσαλονίκη με επιστροφή. Πρέπει να επισημάνω ότι η υπάρχουσα σύνδεση, τέσσερις φορές εβδομαδιαίως, παρουσιάζει 100% πληρότητα και δεν μπορεί να καλύψει με επάρκεια τη ζήτηση που υπάρχει, στο βαθμό μάλιστα που οι 2 πτήσεις πραγματοποιούνται μέσω  Λέσβου, γεγονός που μειώνει τις διαθέσιμες θέσεις.


            Θεωρώ λοιπόν αναγκαία την ενίσχυση της υπάρχουσας σύνδεσης με 2 τουλάχιστον ακόμη απευθείας πτήσεις την εβδομάδα, προκειμένου να καλυφθεί η υπάρχουσα ζήτηση.


            Επιπρόσθετα θα ήταν σκόπιμη η αεροπορική σύνδεση της Χίου με το Ηράκλειο Κρήτης, γραμμή που υπάρχει για τη γειτονική Λέσβο, και για την οποία ήδη παρουσιάζεται ζήτηση και είναι βέβαιο ότι, στο βαθμό που θα δρομολογηθεί, θα παρουσιάζει υψηλή πληρότητα. Ήδη έχουν φτάσει στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου σχετικά αιτήματα τοπικών φορέων, τόσο της Χίου, όσο και της Κρήτης.


            Πρέπει να τονίσω ότι στο σχεδιασμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χίου, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο στόχος της τουριστικής ανάπτυξης του Νομού μας, αποδίδουμε σημαντική βαρύτητα στη βελτίωση των αεροπορικών συγκοινωνιών και στη δυνατότητα μετάβασης από τη Χίο σε πολλαπλούς προορισμούς, εκτός των Αθηνών.


            Παρακαλώ να λάβετε υπόψη το αίτημα μας στους σχεδιασμούς της Ολυμπιακής Αεροπορίας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι σοβαρές ανάγκες του νησιού μας που προανέφερα.


Με εκτίμηση


Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ


ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗΣ”