Αρχική Νέα Οικονομία Πήραν απόφαση για το Τρίτο Απόγευμα. Μικρή συμμετοχή των εμπόρων στη συνέλευση.

Πήραν απόφαση για το Τρίτο Απόγευμα. Μικρή συμμετοχή των εμπόρων στη συνέλευση.

10

Δεν έδωσε λύση στο πρόβλημα του ωραρίου η χθεσινή Γενική Συνέλευση του Συλλόγου των εμπόρων στο Σαλβάγικο.
Παρά το ότι πέρασε η πρόταση του Δ.Σ. για τη λειτουργία τρίτου απογεύματος τους θερινούς μήνες, η ισχύς της πλειοψηφίας των 38 ψήφων έναντι 29 κι η ακόμη πιο ισχνή παρουσία των επαγγελματιών στη διαδικασία, που δεν ήταν πάνω από 80 απ’ τα 400 μέλη, δεν επέτρεψαν στη Συνέλευση να επικυρώσει την απόφαση.
Έτσι τα κάστανα απ’ τη φωτιά θα βγάλει, μετά τις γιορτές μάλλον, η Διοίκηση του Συλλόγου.

Η συνεδρίαση ήταν δραματική σε εξέλιξη κι εκρηκτική σε ένταση. Εντονότατα αντέδρασαν αρκετοί απ’ τους παρόντες στην πρόταση του Δ.Σ. για δοκιμαστική εφαρμογή της λειτουργίας τρίτου απογεύματος το τρίμηνο Ιουνίου- Αυγούστου 2005 με το νομοσχέδιο του Πανελλαδικού Ωραρίου Καταστημάτων να βρίσκεται μόλις στο κατώφλι της Βουλής για ψήφιση. 

Οι διαφωνούντες καταλόγισαν εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων στη Διοικούσα Επιτροπή. «Δεν μπορείτε να κατανοήσετε ότι η στείρα αρνητικότητα κι η έλλειψη ευέλικτης πρότασης απέναντι στο νομοσχέδιο του Υπ. Ανάπτυξης αφαιρούν όπλα απ’ τα χέρια μας», αντέτειναν οι κ. Ν. ΚουμήςΝ. Δηράκης, οι οποίοι πρόσθεσαν ότι πρέπει να βρεθεί μία πρόταση κοινώς αποδεκτή, «η οποία θα λειτουργήσει ως σοβαρός πόλος διεκδίκησης του ηθικού δικαιώματος να ρυθμίζουμε εμείς τα θέματα του τόπου μας».
«Η μη πρόταση και η στείρα άρνηση είναι βούτυρο στο ψωμί αυτών που καραδοκούν να επωφεληθούν από ακραίες αντιδράσεις», τόνισε δραματικά ο Β. Σπανολιός. Νωρίτερα η κατάσταση είχε γίνει τόσο έκρυθμη που κάποιοι παραλίγο να έρθουν στα χέρια…… «Κάντε ψηφοφορία να τελειώνουμε», φώναζαν οι άλλοι, όπως κι έγινε τελικά.

Πηγή: Εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ