Αρχική Νέα Οικονομία 320.000 «βίζες» δωρεάν διακοπών από τον Κοινωνικό Τουρισμό

320.000 «βίζες» δωρεάν διακοπών από τον Κοινωνικό Τουρισμό

7


Αρχίζει από τη Δευτέρα η διάθεση των Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού από τα γραφεία της Εργατικής Εστίας.Πρόκειται για 320.000 δελτία τα οποία θα δοθούν με αλφαβητική σειρά και τα οποία παραπέμπουν σε 7ήμερες διακοπές σε εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους, δικαιούχους των παροχών της Εργατικής Εστίας, όσους δηλαδή πληρώνουν σχετικές εισφορές.


Φέτος δελτία θα λάβουν όσοι δεν έλαβαν αντίστοιχες παροχές το 2004 ή εισιτήρια θερινού εκδρομικού προγράμματος, εκτός από τους πολύτεκνους, τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τις άγαμες μητέρες, κατηγορίες δικαιούχων που μπορούν να μετάσχουν στο πρόγραμμα κονωνικού τουρισμού, ανεξαρτήτως εάν έλαβαν αντίστοιχες παροχές και το 2004.


Και από τα ΚΕΠ


Η απογραφή των δικαιούχων και, κατά συνέπεια, η χορήγηση των Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού, θα γίνεται απο τα 10 κατά τόπους γραφεία της Εργατικής Εστίας, καθώς και από τα ακόλουθα ΚΕΠ των δήμων: Αθήνας (πλατεία Βικτωρίας, και Ακαδημίας 88), Δάφνης, Κερατσινίου, Βύρωνα, Αιγάλεω, Ταύρου, Π. Φαλήρου, Χαϊδαρίου και Περιστερίου.


Σύμφωνα με τον υπουργό Απασχόλησης Π. Παναγιωτόπουλος οι υπηρεσίες της Εστίας, και «προκειμένου να αποφευχθούν οι ουρές και η ταλαιπωρία των δικαιούχων, θα λειτουργούν καθημερινά από τις 8 π.μ. και έως τις 6 το βράδυ». Να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο η Εργατική Εστία «αιμοδοτεί» τον ελληνικό τουρισμό με τουλάχιστον 500.000 επισκέπτες, οι οποίοι θα καταλύσουν σε περισσότερα από 1.500 ξενοδοχεία. «Είναι οι περισσότεροι και καλύτεροι πελάτες του ελληνικού τουρισμού», ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος.


Ο υφυπουργός Απασχόλησης Γ. Γιακουμάτος είπε ότι παράλληλα με τον κοινωνικό τουρισμό η Εργατική Εστία θα προσφέρει θερινό και μικτό εκδρομικό πρόγραμμα, εναλλακτικό και θρησκευτικό τουρισμό αλλά, για πρώτη φορά, και… αλιευτικό τουρισμό (λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου, Αμβρακικός κόλπος).


Παρουσιάζοντας το νέο πρόγραμμα ο πρόεδρος της Εστίας Σλ. Πεκιάς ανέφερε ότι δικαιούχοι είναι:


*Οι εργαζόμενοι που καταβάλλουν εισφορές υπέρ της Εστίας και έχουν 100 ημέρες εργασίας ή 50 ημέρες επιδοτούμενης ανεργίας το 2004.


*Οι συνταξιούχοι, που όσο εργάζονταν κατέβαλλαν εισφορές υπέρ του Οργανισμού.


*Οσοι έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 4.500 ημέρες εργασίας, στον κλάδο ασφάλισης κατά του κινδύνου της ανεργίας σε προηγούμενο της συνταξιοδότησής τους φορέα.


*Τα παιδιά των δικαιούχων μέχρι τη συμπλήρωση του 18ου έτους, ή του 24ου εφόσον είναι άνεργα ή του 26ου εφόσον σπουδάζουν σε δημόσια σχολή.


*Ατομα με ειδικές ανάγκες με ποσοστό αναπηρίας ίσο ή μεγαλύτερο του 67%.


*Τη δυνατότητα δωρεάν διακοπών θα έχουν φέτος και 80.000 αγρότες, το διάστημα από 15 Ιουνίου μέχρι τέλος του έτους.

Πηγή: Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ