Αρχική Ομογένεια Ομογένεια: Ορίστηκαν οι τελετάρχες της παρέλασης

Ομογένεια: Ορίστηκαν οι τελετάρχες της παρέλασης

12


Νέα Υόρκη.- Το δ.σ. της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης όρισε την Παρασκευή τους τελετάρχες της εθνικής παρέλασης που θα λάβει χώρα στις 10 Απριλίου στην 5η Λεωφόρο. Οπως ανακοίνωσε στο τέλος της συνεδρίασης ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Νίκος Διαμαντίδης, αποφασίστηκε όπως τιμηθούν ως εκπρόσωποι της εφημερίδας «Εθνικός Κήρυξ» που φέτος κλείνει 90 χρόνια, ο εκδότης της Αντώνης Διαματάρης κι η σύζυγός του Λίτσα.


Επίσης ο γερουσιαστής Πολ Σαρμπανης (τιμήθηκε και προ 20ετίας) που ανακοίνωσε ότι δεν θα διεκδικήσει ξανά εκλογή, ενώ παράγοντες της ομοσπονδίας θα έλθουν σε επαφή με τον πρόεδρο του NBC Sports (και υπεύθυνου για την τηλεοπτική κάλυψη της Ολυμπιάδας του 2004) Ντικ Εμπερσολ, προτείνοντάς του να δεχθεί να είναι τελετάρχης.
Στη συνεδρίαση εξετάστηκαν επίσης κι οι υπόλοιπες υποψηφιότητες που είχαν κατατεθεί στις πανομογενειακές και απερρίφθησαν.


Η συνεδρίαση διεξήχθη κατά το μεγαλύτερο μέρος κεκλεισμένων των θυρών και ήταν και ήταν επεισοδιακή. Ερμηνεύοντας κατά το δοκούν προηγούμενη ομόφωνη απόφαση του δ.σ. που ζητούσε να μην ξανα-ασχοληθεί ο οργανισμός με μέσο ενημέρωσης που διαθέτει εφημερίδα και ραδιόφωνο διότι υβρίζει τον πρόεδρο και άλλα στελέχη του οργανισμού, απαγόρευσε την είσοδο σε δημοσιογράφο του που ήλθε να καλύψει δημοσιογραφικά τη συνεδρίαση, η οποία ως γνωστόν είναι ανοιχτή στον Τύπο.


Η δημοσιογράφος αποσύρθηκε και επανήλθε με συνοδεία τριών ακόμη εκπροσώπων του μέσου, που διέκοψαν τη συνεδρίαση, ζητώντας να τους δοθεί αντίγραφο της απόφασης.


Ο κ. Διαμαντίδης τότε κάλεσε την αστυνομία, που ζήτησε απ’ όλους τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης να αποχωρήσουν από τη συνεδρίαση.


Στη συνεδρίαση επαναλήφθηκαν οι γνωστές κόντρες για τους οικονομικούς απολογισμούς προηγούμενων παρελάσεων. Από 7 συμβούλους κατατέθηκε πρόταση για τη σύσταση ειδικής επιτροπής για την εξέταση των οικονομικών της οργάνωσης τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Η πρόταση – που αρχικά είναι γίνει προ ημερών από τον κ. Δημήτριο Δημητρίου, αναμένεται να εγκριθεί.


Στην πανομογενειακή συγκέντρωση για την παρέλαση, που έλαβε χώρα την Πέμπτη, ανακοινώθηκε ότι θα έλθουν οι εύζωνες, ενώ καταφατικά στις προσκλήσεις έχουν απαντήσει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Βουλγαράκης, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός κι η διακομματική επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού. Αναμένεται επίσης να έλθει κι ο υφυπουργός Εξωτερικών Τάκης Σκανδαλάκης.


Αναφορικά με τη συμμετοχή, έχουν δηλώσει συμμετοχή 37 οργανισμοί με 16 άρματα και 30 φιλαρμονικές.


Στο ταμείο έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από 55.000 δολάρια, ενώ οι οργανωτές απηύθυνα έκκληση στην Ομογένεια να σπεύσει να δώσει τις καταχωρήσεις για το λεύκωμα, να κλείσουν θέσεις για τις εκδηλώσεις και να αγοράσουν λαχεία. 


Πηγή: Greek News